facebook

На Надвірнянщині обговорили заходи протидії торгівлі людьми

Вчора в райдержадміністрації відбулось засідання круглого столу на тему: «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів,  які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми  в Івано-Франківській області» за участі заступника голови райдержадміністрації Богдана Зеленчука, представників мультидисциплінарних груп у сфері протидії торгівлі людьми  Надвірнянського, Богородчанського та Верховинського районів.

original-e8b187f7b9227e31f071c528065a6de4



 

Організаторами заходу виступили Б Ф «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» та департамент соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації, пише НП.

Про стан реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області та виконання розпорядження облдержадміністрації від 06.01.2015р. №1 «Про затвердження плану заходів щодо реалізації проекту «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів,  які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області» доповів Назарій Куземко – головний спеціаліст відділу сім’ї та програм соціального розвитку департаменту соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації.

Він зазначив, що в регіоні налагоджено якісну взаємодію всіх суб’єктів, які відповідають за протидію торгівлі людьми, – органів виконавчої влади, правоохоронних органів, соціальних служб та громадських організацій. За час реалізації Проекту в області спеціалісти соціального захисту, ЦСССДМ , члени 8 МДГ пройшли відповідне навчання по взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми та здобули відповідні знання та навички для успішної роботи. В області та районах оновлено склад міжвідомчих координаційних рад, створено Мультидисциплінарні робочі групи та затверджено плани роботи по протидії торгівлі людьми. Впродовж 2015 року, дякуючи роботі правоохоронних органів, виявлено 2-є осіб, які є потерпілими від злочину торгівлі людьми, дані особи вже отримали статус постраждалих від торгівлі людьми та отримують комплекс послуг, передбачених Законом України «Про протидію торгівлі людьми».

Під час виступу Петра Михайлюка – начальника сектору боротьби із злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС в Івано-Франківській області учасники мали змогу ознайомитись з аналізом виявлення засобів і методів, які використовуються торгівцями людьми та основними завданнями, спрямованими на протидію торгівлі людьми у регіоні.
На даний час проводиться навчання для державних службовців, правоохоронців та представників громадських організацій по проекту «Впроваждення механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Івано-Франківській області» з метою налагодження чіткого механізму взаємодії усіх органів виконавчої влади, правоохоронних органів та громадського сектору у протидії злочину торгівлі людьми та наданню реінтеграційної допомоги постраждалим. Навчання дає позитивний результат, члени МДГ, громадські організації, що працюють у сфері протидії торгівлі людьми уже надають комплексну допомогу постраждалим.

Читайте також:  “Більше так не можу”: киянка викинула з 8 поверху тяжкохворого чоловіка (фото, відео)

Одним із важливих аспектів превентивної роботи є проведення інформаційної кампанії для населення, основною метою якої є охоплення широких верств населення та зокрема осіб «групи ризику»: безробітних, малозабезпечених, випускників навчальних закладів, дітей-сиріт, осіб, які повернулися з місць позбавлення волі, осіб,які тимчасово переселені із зони АТО. Саме цим категоріям мають допомогти члени мультидисциплінарних груп, які зараз проходять навчання в рамках Проекту – проінформувала присутніх працівник БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ», керівник проекту Людмила Сівецька.

Про проведену роботу інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми «Кожен постраждалий має право на допомогу!» доповіли представники Надвірнянської, Богородчанської та Верховинської райдержадміністрацій.

На завершення учасники обмінялись думками та досвідом у сфері протидії торгівлі людьми та погодились, що тільки міжвідомча співпраця є найбільш ефективною у боротьбі із сучасним рабством та наданні допомоги особам, які постраждали від цього злочину.

Фінансування Проекту здійснюється за підтримки Європейського Союзу, Швейцарської конфедерації, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізовується представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ), Благодійним Фондом «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» у тісному партнерстві з Департаментом соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації.

Шукайте деталі в групі Facebook