facebook

Журналіст за 750 євро купив сирійський паспорт на ім’я прем’єра Нідерландів

Таким чином він хотів показати, що з подібними документами в Європу може потрапити хто завгодно.

1683524




Голландський журналіст витратив 750 євро і 40 годин, щоб купити сирійський паспорт і продемонструвати таким чином, що з такими документами в Європу може потрапити хто завгодно. Про це повідомляє видання Nieuwe Revu.

Як наголошується, з початку війни в Сирії тисячі бланків паспортів і принтерів режиму Асада опинилися під контролем бойовиків, які продають паспорти кожному, хто готовий заплатити.

“Все, що вам потрібно, це телефонний номер одного з тих, хто займається цими паспортами і конвертовані 750 євро. І через 40 годин маєте паспорт”, – зазначив журналіст.

При цьому він продемонстрував сирійський паспорт з фотографією голландського прем’єра Марка Рютте, чиє ім’я було видозмінено на Малек Рамадан, а місцем його народження є Дамаск.

Як відомо, західні ЗМІ неодноразово писали про страхи, що під виглядом біженців до Європи проникають і терористи.

Видання зазначає, що “наслідки можуть бути жахливі” і нагадує про атаку в поїзді Thalys, теракт стосовно французького журналу Charlie Hebdo і напад на Єврейський музей в Брюсселі, які скоїли терористи “Ісламської держави”.

Читайте також:  “Національний обов’язок – зґвалтувати її”: Юрист в прямому ефірі розповів, що потрібно робити з жінками, які носять рвані джинси

Шукайте деталі в групі Facebook