facebook

Подружжя з України вирушило у навколосвітню подорож на власному авто

Подружжя з Дніпропетровська, яке вирушило в навколосвітню подорож власним автомобілем, зробило у Львові останню зупинку перед виїздом до Європи.

 13529_370x246_gruziya



42-річний Віталій Танцюра та 40-річна Маріанна Гавриленко планують за рік об’їхати всю Європу, Південну та Північну Америку та Азію. Їхня мета – не лише побачити світ, але й розказати про Україну, пише ZAXID.NET.

За словами Віталія Танцюра, є три «легенди», звідки виникла ідея навколосвітньої подорожі. Перша звучить так: 20 років, коли пара купила перший автомобіль, Маріанна сказала чоловікові, що хоче їздити разом із ним постійно. Друга причина, яка спонукала перейти від мрій про тривалу подорож до її втілення, стало те, що Віталій переобладнав своє авто – встановив посилені передній та задній бампери. Каже, вийшов справжній позашляховик.

«А реально все дуже просто. Прийшов час переосмислення цінностей в мене та Маріанни. Життя йде, треба подивитись на те, що відбувається навколо тебе», – каже Віталій.

«Побудувати дім, виростити дітей – це добре. Але хочеться чогось більшого», – доповнює Маріанна.

Пара багато подорожує та вже відвідала 26 країн. Планувати подорож Віталій та Маріанна почали ще в 2011 році. Але після того, як в Україні почалась спочатку революція, а потім війна, подорож вирішили відкласти. Та згодом зрозуміли, що якщо не зараз, то ніколи. Тож мандрівники вирішили не лише подивитись світ, а ще й розповісти про Україну.

Під час своєї подорожі Віталій та Маріанна планують зустрічатись з місцевими громадськими організаціями, ЗМІ, з українською діаспорою. На їхню думку, Україна має активніше працювати із зовнішнім інформаційним простором, показувати, що тут є демократична держава, яка змінюється. Тоді, ймовірно, є шанси, що частина українців вертатимуться з-за кордону.

Читайте також:  Fitch знизило рейтинги найбільших банків Європи

«Ми прості люди. Ми поїдемо і будемо говорити про це. Ще невідомо, зі скількома ми зможемо зустрітись, але ми працюємо над цим. Для нас це дійсно важливо. Ми могли б взяти свої гроші (а ми їдемо за власний кошт) і просто витратити – як в туристичній поїздці», – каже Віталій.

Експедиція складатиметься з трьох етапів: європейського, американського та азійського. Європейський етап триватиме три місяці. Віталій та Маріанна хочуть об’їхати всі європейські столиці. Починається їхній маршрут з Варшави, далі йдуть Прибалтика, Скандинавія, Німеччина, Австрія, всі Балкани, Греція, Італія, Франція, Іспанія, Португалія.

Далі пара планує відправити машину поромом з Німеччини до Аргентини. За той час, поки йтиме пором, мандрівники встигнуть вернутись до України та представити перші результати своєї експедиції. Одразу після цього вони хочуть відправитись до Буенос-Айреса, забрати там автівку та почати американський етап поїздки.

Від Буенос-Айреса експедиція рушить вниз, до Південного полюсу – як каже Віталій, щоб пінгвінів подивитись. Потім через Чилі та Колумбію вони піднімуться на північ. В Колумбії встануть на пором, щоб дістатись Панами – там є відрізок непрохідних джунглів, всі мандрівники їх перепливають. Далі – країни Карибського басейну: Гондурас, Мексика. Далі залежатиме від часу: Віталій дуже хоче встигнути проїхатись Сполученими Штатами та Канадою.

Останній етап експедиції, азійський, є найпроблемнішим. Віталій Танцюра пояснює, чому.

«На сьогодні азійського маршруту не існує. Є три варіанти, і всі три мають недоліки. Є південний варіант: ми припливаємо в Таїланд і йдемо через Камбоджу, Індію, Афганістан, Пакістан і так далі. Тут є питання безпеки і візової політики. Також при в’їзді до цих країн треба заплатити заставу за транспортний засіб, а це коштує приблизно 10 тис. доларів – в нас таких грошей нема. Є північний маршрут, через Росію. Але якщо ми в’їдемо туди зараз на нашій машині – це буде 20 років суворого режиму, а ми б цього не хотіли», – сміється Віталій.

Читайте також:  На Прикарпатті затримали на гарячому маніяка-рецидівіста

Є ще також «серединний» маршрут, через Китай. Але в Китаї не визнають водійських посвідчень та реєстрації автомобілів, тож мандрівникам довелось би здавати на права і отримувати місцеві номерні знаки. Також китайський уряд наполягає, щоб мандрівники брали з собою місцевого гіда. За словами Віталія, зараз він схиляється до китайського варіанту. Але точно визначиться вже в січні.

Загальний бюджет поїздки ще невідомий. Віталій каже, що найбільшою статтею витрат буде паливо, і тому подорож Європою обійдеться їм найдорожче. На їжу пара планує витрачати не більше, ніж би витратили вдома. Щодо ночівлі, то їхній автомобіль обладнаний так, що в ньому можна ночувати: на даху встановлений спеціальний намет, а всередині облаштовані спальні місця, каже Віталій.

Шукайте деталі в групі Facebook