facebook

Кремлівський режим на грані краху: у військах назріває невдоволення

“Рассєйських військових “ватніків” відправляють “на бойню” в Сирію не повідомивши їх про “відрядження” і не запитавши їх бажання. Контрактники, які не бажають їхати до Сирії, написали заяви про звільнення. “Пишіть-пишіть, все одно поїдете”, – повідомляє видання “Газета.ru”.

“Поки на руках у контрактників лише посвідчення про відрядження з 27 серпня по 25 вересня. «Тактичні навчання та супровід вантажів» – написано в графі «мета відрядження».

Солдати однієї з частин в Східному військовому окрузі РФ розповіли, що дізналися про відправку до Сирії постфактум, коли приїхали до Новоросійська, звідки йде перекидання на кораблях військової допомоги Москви Дамаску.

“У нас були розмови з нашим командуванням. Нам говорили, що в країні прибуття буде спекотно і що важливо пам’ятати про гігієну і ні в якому разі не робити ні кроку за територію військової частини, також пояснили, що робити і як себе вести в полоні і на допиті. Нам конкретно говорили, що там незвичний для нас клімат, змії, гадюки. Але куди конкретно відправлять, не говорили, посилаючись на секретні директиви Генерального штабу”, – сказали російські військовослужбовці.

За словами одного з солдатів, який дав інтерв’ю виданню, він думав, що їх відправлять в Донбас. “Думали, що на Донбас, а виявилося – в Сирію… досі наше командування відкрито не говорило, куди ми конкретно їдемо. У складі нашого полку є безліч рот і, як нам сказали, зібрали 20 кращих бійців. Але майже всі обурюються і не готові їхати до Сирії, інші двоє-троє в силу молодості і довірливості просто думали, що командування не пошле нас туди, а ми поїдемо в Крим або Осетію”, – зазначив він.

Читайте також:  У Сирії внаслідок двох вибухів загинули 13 людей

Представник Генштабу РФ відмовився уточнювати план відрядження, знову посилаючись на секретність. А помічник військового прокурора підкреслив, що навіть усний наказ особовий склад зобов’язаний виконувати.

Видання повідомляє, що скандал навколо “відмовників” змусила командування відкласти їх відправку до Сирії, яка була намічена на 17 вересня. У військовій частині тепер чекають офіційної військово-лікарської комісії, яку контрактники не проходили, а командир, так само як і рядовий склад, чекає офіційного наказу про відрядження.

За даними “Газети.Ru”, у військовій частині ходять чутки про те, що скоро в ній ФСБ встановить “глушилки”, щоб присікти витік інформації в зовнішній світ. Контрактники, які не бажають їхати до Сирії, написали заяви про звільнення. “Пишіть-пишіть, все одно поїдете”, – сказали їм у частині.

Джерело – http://www.gazeta.ru/politics/2015/09/16_a_7760297.shtml


Шукайте деталі в групі Facebook