facebook

У РФ закликали Україну розплатитися за боргами

Інакше вірогідний суд

1684176



Україна повинна повністю і в строк розплатитися за зобов’язаннями, взятими в грудні 2013 року за рахунок коштів Фонду національного добробуту Росії, йдеться в заяві російського уряду у відповідь на заклик прем’єр-міністра Арсенія Яценюка до Москви списати частину боргу перед Російською Федерацією, передає телеканал “112 “.

“Так звана боргова операція, в якій Росія не бере участі, не спроможна полегшити борговий тягар України. Дебітору вигідніше заплатити Російській Федерації прямо зараз, оскільки дефолт за цими зобов’язаннями коштуватиме йому набагато дорожче: доведеться сплатити не тільки судові витрати, а й штрафні відсотки за прострочення платежів”, – застерегли в уряді РФ.

Нагадаємо, Україна здатна буде обслуговувати свої зобов’язання за державними деривативами, що випускаються в рамках реструктуризації боргу, якщо реальне зростання ВВП країни перевищуватиме 4-6% на рік, однак у разі складної ситуації країна може піти ще на одну реструктуризацію боргу, заявила міністр фінансів Наталія Яресько, представляючи у Верховній Раді пакет законопроектів щодо реструктуризації боргу.

Читайте також:  Воювати можуть навіть діди: Депутати вирішили зняти віковий ценз-кому вручатимуть повістки

Шукайте деталі в групі Facebook