facebook

До категорії неплатоспроможних потрапив черговий банк в Україні

Таке рішення було прийнято НБУ стосовно “Національних інвестицій”.

1684165



Національний банк України прийняв рішення про віднесення ПАТ “Банк” Національні інвестиції “до категорії неплатоспроможних, говориться в постанові правління НБУ від 17 вересня № 613, передає “Інтерфакс-Україна”.

Як зазначає регулятор, непрозорість цілої низки операцій банку і стрімке істотне скорочення ліквідних коштів спочатку стали причиною віднесення його до категорії проблемних і введення в банк куратора.

Визнати “Національні інвестиції” неплатоспроможним НБУ був змушений, коли були встановлені факти невідображення банком в бухгалтерському обліку документів клієнтів, не виконаних у встановлений законодавством термін.

За словами першого заступника голови Нацбанку Олександра Писарука, які наводяться в релізі, банки з непрозорою структурою власності найчастіше потрапляють до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) саме через проведення ризикових і непрозорих операцій, що в результаті призводять до втрати ліквідності.

Нацбанк визнав неплатоспроможним банк Жеваго

“Національний банк з особливою увагою відстежує операції банків з непрозорою структурою власності. Крім того, варто відзначити, що ФГВФО може визнати нікчемними операції банку, якщо буде доведено, що вони призвели до погіршення фінансового стану установи або настання його неплатоспроможності”, – відзначає НБУ.

Раніше Кабінет міністрів України виділив Фонду гарантування вкладів 21,5 мільярда гривень на забезпечення виплат вкладникам ліквідованих банків.

Читайте також:  Жириновський радів загибелі людей в Європі: опубліковано відео

Шукайте деталі в групі Facebook