facebook

Македонія продовжила режим НС через наплив біженців

Режим НС на кордоні триватиме до 15 червня 2016 року.

1684772



Парламент Македонії продовжив в п’ятницю, 18 вересня, дію режиму надзвичайної ситуації на північних і південних кордонах країни до 15 червня 2016 року, повідомляє РИА Новости.

Пропозицію про продовження введеного 20 серпня режиму НС, який дозволяє залучати до контролю кордонів армію, в парламент вніс уряд у зв’язку прогнозом, що тиск біженців на кордоні з Грецією і Сербією продовжиться.

“Інформація, якою ми володіємо, говорить про те, що кількість нелегальних мігрантів, що використовують так званий балканський маршрут, в осяжному майбутньому не зменшиться”, – заявив глава МВС Митко Чавков.

Македонія є однією з транзитних країн для біженців з Близького Сходу і з Північної Африки, які прямують через території балканських держав в Західну і Північну Європу. За даними македонського МВС, через країну з початку року пройшли 300 тисяч мігрантів.

Нагадаємо, раніше в п’ятницю прем’єр Хорватії Зоран Мілановіч заявив, що країна більше не в силах приймати біженців. Хорватія почала транспортування біженців до кордону з Угорщиною. При цьому незрозуміло, куди вони відправляться далі, оскільки угорська поліція не дозволяє мігрантам перетинати кордон.

З початку 2015 року на територію Євросоюзу прибули близько 500 тисяч мігрантів, кожен день їх ряди поповнюються тисячами новоприбулих.

Читайте також:  Російський ролик вперше набрав мільярд переглядів на YouTube

Шукайте деталі в групі Facebook