facebook

Демчишин допускає зниження тарифів при ціні на газ $230

Якщо вдасться ціни знизити до рівня 230 доларів або нижче, з’явиться можливість перерахувати тарифи, заявив глава Міненерго.

1684792



Київ допускає зниження тарифів на енергоносії в країні в разі досягнення домовленості про купівлю газу за ціною 230 доларів за тисячу кубометрів або нижче. Поки при ціні 260 доларів за тисячу кубометрів такої можливості немає, заявив глава Міненерго Володимир Демчишин в ефірі Шустер.Live на телеканалі 112 Україна.

“Наразі, не розуміючи ціни, за якою ми купуватимемо газ або в Росії, або в Європі, складно говорити, чи треба нам перераховувати ці тарифи. Дуже велика ймовірність, що якщо нам вдасться ціни знизити до рівня 230 доларів або нижче, з’явиться можливість перерахувати тарифи, але на даний момент при ціні 260 доларів такої можливості немає”, – сказав він.

Нагадаємо, 11 вересня Росія і ЄС провели у Відні переговори щодо газу для України. Єврокомісія гарантувала, що найближчим часом європейські фінансові інститути виділять Україні 500 мільйонів доларів на закачування в її ПСГ 2 мільярдів кубометрів газу.

Ці кошти будуть прямо перераховані Газпрому, у якого цей газ і буде купуватися. Глава компанії Олексій Міллер повідомив, що Газпром погодив з Україною всі принципові двосторонні питання з постачань російського газу і очікує відновлення поставок з 1 жовтня.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  КРАЇНА ШОКОВАНА! “Нехай Порошенко прийде сюди – я йому в очі це повторю”: Гриценко в прямому ефірі розкрив шокуючі факти

Шукайте деталі в групі Facebook