facebook

Вашингтон: США не будуть позбавляти Україну підтримки

У Білому домі спростували повідомлення ЗМІ про “жовту картку” українській владі.

1685033



В адміністрації США назвали неправдивими повідомлення про те, що Вашингтон погрожував позбавити Київ підтримки через корупцію в країні, повідомляє ТАСС. Про це заявив представник віце-президента США Джозефа Байдена Стівен Спектор.

“Всупереч деяким повідомленнями ЗМІ, слова, приписувані раднику віце-президента про “жовту картку”, є очевидною неправдою, не було зроблено жодних заяв проти яких-небудь конкретних осіб. Ми продовжуємо працювати з урядом України з метою підтримки їхніх економічних і політичних реформ та зміцнення їхньої безпеки”, – йдеться в тексті повідомлення.

За його словами, Байден неодноразово вказував на важливість зусиль у боротьбі з корупцією в Україні. Він підкреслив, що президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Арсеній Яценюк “здійснили значний прогрес стосовно цього”.

Раніше низка ЗМІ повідомила про нібито роздратованість Байдена масштабом корупції в Україні. У повідомленнях ЗМІ з посиланням на радника віце-президента Майкла Карпентера говорилося, що Білий дім “вкрай стурбований” тим, що рівень корупції в Україні не знижується і що Байден зробив “жорстке і конкретне” попередження Порошенкові і Яценюку про те, що подальша підтримка Києва Вашингтоном опиниться під загрозою, якщо ситуація в Україні не зміниться.

Читайте також:  Огляд ЗМІ про YES-2016: Путлер поводить себе як нахабний розбійник

Шукайте деталі в групі Facebook