facebook

Український артист, який боровся з “тітушками”, влаштувався в Росії

Танцюрист Денис Матвієнко став художнім керівником Новосибірського театру.


1684708

Заслужений артист України Денис Матвієнко обійме посаду художнього керівника Новосибірського театру опери та балету, повідомляє сайт театру.

На посаду Матвієнко вступить у червні 2016 року, коли закінчиться контракт нинішнього керівника балету Ігоря Зеленського.

Танцюрист назвав своє призначення “великою честю”, а також заявив, що пишається “феноменальними досягненнями, які демонструє петербурзький колектив”.

Як відомо, Матвієнко і його дружина Анастасія кілька останніх років працюють у Маріїнському театрі Санкт-Петербурга, який очолює диригент Валерій Гергієв, танцюрист одним із перших підписав лист на підтримку анексії Криму.

Зазначимо, що після Євромайдану артист активно боровся з “ті тушками в мистецтві”, критикуючи політику попередньої влади України.

Так, 24 березня 2014 року (після кримських подій) Матвієнко запропонував створити “фронт за душі українців”, говорячи про те, що “країна готується до війни”.

У березні 2015 року роботу в Росії знайшов екс-ведучий Нового каналу Данило Грачов, який підтримував євромайдан і висловлював антиросійські погляди.

Пізніше, влаштувавшись працювати на телеканал НТВ, Грачов вибачився перед росіянами за свій колишній патріотизм.

Читайте також:  Стало відомо, про що вночі Порошенко говорив з Луценком

Шукайте деталі в групі Facebook