facebook

У Міноборони обіцяють годувати бійців за стандартами НАТО

До раціону харчування військових замість 30 продуктів введуть 200.

1684997



Українських військовослужбовців на початку 2016 року в рамках експерименту почнуть годувати за стандартами НАТО, повідомляє прес-служба Міноборони.

“Ближче до січня 2016 року в рамках експерименту почнуть годувати за новими стандартами не тільки в пункті постійної дислокації військової частини, а й на полігонах, і в зоні проведення АТО”, – йдеться в повідомленні.

“Ми змінюємо підходи до забезпечення військовослужбовців. Одним із аспектів реформи забезпечення якраз і є поліпшення харчування. Сподіваюся, вже через рік всі частини Збройних сил України будуть харчуватися за таким принципом”, – сказав міністр оборони Степан Полторак.

Як наголошується в повідомленні, пілотний проект з харчування стартував 16 вересня на базі декількох військових підрозділів. Суть експерименту – удосконалити якість харчування, враховуючи світові практики. За встановленими нормами, в раціон харчування бійців входило близько 30 продуктів, а за вдосконаленим меню – їх понад 200.

Після опрацювання пілотного проекту будуть прийняті відповідні рішення щодо організації нової системи харчування в масштабі всіх Збройних сил.

Нагадаємо, раніше глава Міноборони Степан Полторак пообіцяв армії 400 одиниць бронетехніки.

Читайте також:  За минулу добу в зоні АТО загинув 1 український військовий, ще 8 дістали поранення

Шукайте деталі в групі Facebook