facebook

Нерішучість лідерів провідних держав світу може призвести до непередбачуваних наслідків

“New York Post”: “Якщо Путлера не зупинити, він не стане обмежуватися Сирією. Наступні два кандидати на реалізацію його схеми – це Молдова і Латвія”.

“Зазвичай «путінська схема» застосовується щодо країн пострадянського «близького зарубіжжя», які намагаються вийти зі сфери впливу Москви і позбавити її тих стратегічних активів, якими вона володіла протягом декількох десятиліть.

Російські збройні сили вторгаються в цю країну



безпосередньо або обхідними шляхами – але завжди за допомогою певного сегмента місцевого населення. Росія починає називати себе “захисницею” етнічних, лінгвістичних і релігійних меншин, які “просять” її про військове втручання і боротьбі з урядом, на яке тут же наклеюються ярлики «фашистського» і «терористичного».

Першою країною, яка зіткнулася з такою схемою Росії, була Грузія в 2008 році, коли російські танки вторглися в неї, щоб “захистити” персомовну осетинську меншість і тюркомовне абхазьку меншість від «фашистського режиму» Тбілісі.

Спочатку Путлер боявся, що США і Євросоюз не дозволять цій завойовницької кампанії залишитися безкарною. Але нічого не сталося. Президент Обама заговорив про «перезавантаження» відносин з Росією, погодився створити об’єднаний комітет, щоб розібратися в цьому питанні, а потім просто про все забув.

Бачачи успіх своєї операції в Грузії, Путлер застосував свою схему до України, де заговорили про вступ до Євросоюзу і навіть НАТО. Росія вторглася до Криму, щоб «врятувати» російськомовних від “утисків”.

Не зустрівши ніякого опору, Путлер просто анексував Крим, а потім застосував свою схему щодо Донецької та Луганської областей на сході України – цього разу, щоб допомогти «російським добровольцям», які прийшли “на виручку” російськомовному місцевому населенню.

В Осетії Путлер придбав ключові шляхи, що ведуть до Чечні і на Кавказ.

Читайте також:  Щури втікають з корабля, котрий почав тонути?

В Абхазії він розширив російську присутність в Чорному морі.

У Криму він повернув під контроль найбільшу військово-морську базу ВМС Росії.

На Донбасі він придбав політичну зброю, спрямовану проти уряду в Києві.

Тим часом, прозахідний Азербайджан опинився під загрозою, оскільки Путлер допоміг Вірменії отримати Нагірний Карабах в Закавказзі.

Що буде із Сирією?

Для реалізації “схеми” Путлера все готово. Контролюючи нову мінідержаву, що стала «безпечним притулком для меншин», Росія може наполягати на тому, щоб Сирія погодилася на децентралізацію влади, якщо вона хоче повернутися до нормального життя. Того ж самого Путлер домагається в Грузії і в Україні.

Сирійське узбережжя стане ще одним Кримом: якщо його не анексують, то, принаймні, окупують.

Якщо Путлера не зупинити, він не стане обмежуватися Сирією. Наступні два кандидати на реалізацію його схеми – це Молдова і Латвія, де проживає численне російськомовне співтовариство”.

Джерело – http://nypost.com/2015/09/19/putin-is-turning-the-syrian-coast-into-another-crimea/

Шукайте деталі в групі Facebook