facebook

Порошенко про вибори: ДНР і ЛНР не представляють жителів Донбасу

Вибори на Донбасі повинні відбутися за українським законодавством, наголосив президент.

1685450



Президент України Петро Порошенко зауважує, що він особисто і влада країни в цілому не сприймають будь-які способи тиску в питанні про проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

“Ніякого тиску на українську сторону немає, ми це просто не сприймемо. Ми будемо боротися за суверенітет України зокрема в питанні модальності виборів”, – сказав він у ході інтерв’ю українським телеканалам, що вийшло в ефір у неділю ввечері.

Президент зазначив, що вибори на Донбасі повинні пройти за українським законодавством з дотриманням всіх правил і процедур БДІПЛ/ОБСЄ.

“Так, є дискусії, які повинні враховувати особливості. Вносьте пропозиції. Україна ніяких пропозицій таких вносити не буде, але ми готові їх вислухати і там, де це відповідає демократичним стандартам, зробити”, – сказав український лідер.

Порошенко також додав, що необхідно, щоб люди вибрали своїх представників у місцевій владі в деяких районах Донецької та Луганської областей.

“Діючих ватажків терористичних ДНР, ЛНР ми представниками жителів Донбасу не вважаємо”, – наголосив Порошенко.

У середу президент України Петро Порошенко заявив, що рішення лідерів ДНР і ЛНР про проведення виборів 18 жовтня і 1 листопада несе небезпеку мінським домовленостям.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що ДНР і ЛНР готові провести місцеві вибори на основі законодавства України та за участю спостерігачів ОБСЄ.

Читайте також:  Зеленський розповів про долю тарифів на ЖКГ: що відомо

Шукайте деталі в групі Facebook