facebook

Починається акція “Молитовне єднання України” (ВІДЕО)

22 вересня відбулася прес-конференція на тему: “Правий сектор спільно з Іваном Малковичем починають акцію “Молитовне єднання України”.


Найбільше для України лихо – це те, що ми роз’єднані, що дуже багато батальйонів, які я сприймаю як одне українське військо. І я би не хотів асоціюватися ні з “Правим сектором”, ні з ОУН. Я знаю, що це є наше одне українське військо“, – сказав Іван Малкович – поет, власник і директор приватного видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

“Я сприймаю цю ініціативу як міністерства культури для війська. І це дуже важливо, щоб військові не сварилися, щоб вони мали порозуміння, щоб вони під Верховною Радою одне в одного не стріляли і щоб справді було об’єднання”, – підкреслив поет.

За його словами, таке єднання і українського війська, і митців нині вкрай важливе, оскільки “тепер кожній людині важко бачити, коли державці, які би мали займатися серйозно військом, часто займаються чимось іншим, і людина справді розгублена – чому вона ризикує життям”. І в такий дуже непростий момент може виникнути “зворохоблення між своїми”.

“Завжди, де йдеться про культуру, про духовність, про єднання, якщо треба моє плече, хочу його підкладати, бо для мене це об’єднанняне на словах, а на ділі. І я розумію, що ви це робите на ділі, бо ви справжню справу там (на передовій – ред.) робите, найвеличнішу, найпотрібнішу для України. Тому я тут”, – запевнив Малкович.

Духовний проект, спрямований на об’єднання України, ініціює Капеланська служба ДУК “Правий сектор”. Про це заявив керівник Капеланської служби ДУК ПС отець Микола Мединський (капелан Залізняк) під час прес-конференції в Укрінформі.

Читайте також:  Спека в Україні посилюється: де буде + 35

“Капеланська служба ДУК “Правий сектор” розпочинає абсолютно нову програму своєї діяльності – під назвою “Віра. Традиція. Чин”. Початковим проектом програми є духовна акція “Майдан молитви за перемогу, єднання та мир” перед іконою Богородиця Єднання, яка походить із далеких Соловецьких островів, перед якою молилися сотні а чи тисячі героїв національно-визвольної боротьби минувшини”, – сказав Микола Мединський.

“Є надзвичайно велика загроза для Української держави, для української нації. І ми маємо за мету, щоб всі, хто небайдужий, хто відчуває потребу стати на захист нашої землі, забули роздори і непорозуміння і, об’єднавшись навколо матері-України, стали знову однією великою, потужною українською родиною під гаслом “Бог і Україна – понад усе”, – наголосив святий отець.

Наш метод – це синтез духовного з патріотичним. Будуть художні проекти, для яких запрошуватимуть митців і залучатимуть до створення витворів мистецтва бійців на передовій. Буде тісна співпраця з проектами по реабілітації наших воїнів. Наш проект – багатогранний. Він включатиме такі цікаві проекти, як “Бандерівці духовного чину”, “Покрова перемоги”, у задумі й інші”, – розповів Мединський.

Він закликав усіх долучатися до ініціативи, в першу чергу спрямованої для допомоги бійцям.

Мусимо зробити все важливе для надання більш активного духовного опікунства для бійців – як на фронті, так і коли вони повертаються на реабілітацію або на ротацію, а також максимально докластися до зміцнення та утвердження духовно-патріотичного стержня у свідомості кожного українця”, – підкреслив Мединський.

Відео з прес-конференції:

Джерело – UkrinformTV

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/2098163

Шукайте деталі в групі Facebook