facebook

Дерев’янко: необхідно негайно відремонтувати аварійний міст у Тисмениці

Потрібно негайно виділити кошти на ремонт аварійного мосту через річку Ворона у Тисмениці, поки це не призвело до трагедії.

0758



Про це заявив народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко.

Разом з активістами партії «ВОЛЯ» Володимиром Семенівим та Петром Данилюком Дерев’янко проінспектував міст через річку Ворона.

Вони переконались, що міст вже кілька років перебуває в аварійному стані. Щодня через нього проїжджають сотні автомобілів, серед яких і великогабаритний транспорт. Він руху автомобілів споруда аж здригається.

“Тут треба усіма силами, з усіх боків тиснути, щоби це питання вирішувати: і з позиції депутата Верховної Ради, і з позиції громади, і з позиції міста та району. Тому що я точно говорю, що нам формально напишуть що коштів немає, але що коштів немає – не означає що їх не треба знайти, навіть якщо це буде якесь спільне спів фінансування”, – зазначив депутат.
Він додав, що якщо цей міст перестане функціонувати, то це означає, що відріжеться величезна кількість людей від центра міста, від доступу до районного центру і це буде ще більше шкодити всім.

“Сьогодні так виходить, що на це ніхто не звертає увагу, але коли лихо, не дай Бог, станеться, то вже буде пізно звертати увагу. Тому ми зараз ми б’ємо в дзвони і говоримо про те, що негайно треба включатися”, – підкреслив нардеп.

Петро Данилюк нагадав, що після повені 1996 року міст трохи укріпили. «У 1996 році повінь підмила стійку мосту. Тоді трохи укріпили фундамент. З того часу минуло майже 10 років, і ніхто навіть про цей міст не згадував», – заявив Данилюк.

Він підкреслив, що ремонтні роботи треба розпочинати негайно, оскільки міст розташований на трасі Івано-Франківськ – Тернопіль. “Якщо цей міст обвалиться, то передмістя Заріка стане заручником ситуації”, – заявив Данилюк.

Читайте також:  У Тисмениці перевернулося авто, водій втік до приїзду поліції

Володимир Семенів зазначає, що районна влада готова долучитись до цього, але потрібно залучати кошти обласного і державного бюджетів, тому, що коштів міста, чи району не вистачить. “Тут потрібні спільні зусилля депутатського корпусу міської ради, районної, обласної і Верховної Ради”, – вважає Семенів.

Мешканці Тисмениці сподіваються, що міст відремонтують, адже він знаходиться у критичному стані і будь-якої миті через це може трапитись нещастя.

Народний депутат Юрій Дерев’янко готує звернення щодо виділення коштів на ремонт моста через Ворону. Активісти «ВОЛІ» сподіваються на підтримку громади у вирішенні цієї проблеми.

Шукайте деталі в групі Facebook