facebook

Самопроголошена “ЛНР” виганяє ООН

Від місії ООН вимагають припинення гуманітарних операцій в регіоні та наказують забиратись.

1688264



Стурбованість розпорядженням влади самопроголошеної “ЛНР” про припинення гуманітарних операцій на території так званої республіки висловив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О’Браєн.

“Я занепокоєний повідомленням про те, що де-факто влада на сході України наказала установам ООН у Луганську припинити операції та залишити район до завтрашнього дня, 25 вересня”, – наводяться слова О’Браєна на сайті ООН у четвер, 24 вересня.

У повідомленні також зазначається, що розпорядження “залишити Луганськ” отримали ще кілька міжнародних неурядових організацій.

Крім того, О’Браєн висловив занепокоєння і розвитком ситуації щодо діяльності місії ООН у Донецьку. “Рішення де-факто влади у Донецьку стосовно майбутніх операцій досі не ухвалене, і операції всіх установ ООН призупинені”, – наголосив О’Браєн.

За словами координатора гуманітарної допомоги ООН, ситуація в регіоні “є важкою”: у лікарнях не вистачає медикаментів, лікарі не можуть оперувати через відсутність знеболювальних. Крім того, приблизно 16 тонн гуманітарної допомоги неможливо доставити у пункти призначення.

Читайте також:  Кількість загиблих на Донбасі наближається до 7 тисяч

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,