facebook

Берлін не скасовуватиме санкції щодо Росії через роль Москви у Сирії

Глава відомства канцлера ФРН Петер Альтмаєр запевнив, що Німеччина дотримуватиметься політики санкцій щодо Росії.

1689060



Федеральний уряд Німеччини й надалі дотримуватиметься політики санкцій щодо Росії, які були запроваджені з боку ЄС у відповідь на анексію Москвою Криму та роль у конфлікті на Донбасі. Про це заявив глава відомства канцлерки ФРН Петер Альтмаєр в інтерв’ю виданню Tagesspiegel am Sonntag, яке має вийти друком у неділю, 27 вересня. Фрагмент інтерв’ю оприлюднено на сайті видання.

За словами Альтмаєра, хоча президент Росії Володимир Путін і відіграє важливу роль у розв’язанні сирійського конфлікту, та це не означає, що Берлін “змінить свою позицію в українському питанні”. “Нас не вдасться шантажувати”, – додав Альтмаєр.

Таким чином, Альтмаєр відкинув вимоги віце-канцлера Зіґмара Ґарбіеля покращити відносини з Москвою, скасувавши санкції через важливу роль Росії у врегулюванні сирійськомго конфлікту.

Проти ініціативи Ґарбріеля виступила також представниця фракції “Зелених” у Бундестазі Марілуізе Бек.

Як повідомлялося, віце-канцлер ФРН Зіґмар Ґабріель заявив, що Заходу слід покращити відносини з Росією. На його думку, початком цього процесу має стати спорудження другої гілки газопроводу “Північний потік”, а завершенням – цілковите скасування санкцій щодо Росії, які запровадили через українську кризу.

Читайте також:  Туреччина порадила, як Україні повернути Крим

Шукайте деталі в групі Facebook