facebook

Київ домагатиметься розміщення миротворців у Донбасі

Путін дав зрозуміти, що може погодитися на миротворців, зазначив Клімкін.

1688983



Київ наполягатиме на розміщенні міжнародних миротворців у Донбасі, заявив глава МЗС України Павло Клімкін в інтерв’ю The Independent.

“Нам потрібна стабілізуюча сила, нейтральний арбітр на цій землі”, – заявив Клімкін, зазначивши, що такими миротворцями можуть стати “або контингент ООН, або змішаний контингент країн ЄС”.

Україна готується на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку висунути свої пропозиції щодо направлення міжнародних миротворців, і дипломати проаналізують реакцію Москви.

За словами Клімкіна, президент Росії Володимир Путін під час неофіційних переговорів у “нормандському форматі” дав зрозуміти, що може погодитися на розміщення миротворців.

Як зазначає видання, російський президент не продемонстрував жодного публічного сигналу, що він приймає такий розвиток подій.

Клімкін заявив, що те, як відреагує Росія на можливість розміщення миротворців, стане “лакмусовим папірцем” ходу виконання мінських домовленостей.

“Мир повністю в руках Росії. Якщо Росія справді зацікавлена ​​в стабільності і деескалації конфлікту, вона прийме миротворців як кращий шлях”, – заявив дипломат.

25 червня президент Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє допуск в Україну іноземних військ.

Читайте також:  Знайшла закривавлений труп власного сина: моторошна трагедія в Києві поставила на вуха весь район

Шукайте деталі в групі Facebook