facebook

Британія готова співпрацювати з Росією в боротьбі проти ІДІЛ

Лондон вважає, що Асад зробив багато зла сирійському народові.

1689269



Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон готовий разом із Росією працювати над розв’язанням проблеми терористичного угруповання “Ісламська держава”, повідомляє телеканал Sky News.

“Ми ясно говоримо, що ІД становить загрозу як для Росії, так і для всіх країн у Європі і світі. Тому нам треба знайти спосіб для того, щоб працювати разом”, – заявив представник британського прем’єра.

При цьому він підкреслив, що в Лондоні, як і раніше, вважають, що президент Сирії Башар Асад зробив багато зла своєму народові.

“Як Ісламська держава, так і Асад є ворогами сирійського народу”, – пояснив чиновник.

26 вересня міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив, що Асад не може відігравати жодної ролі у владі країни після проведення політичного переходу.

Раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що Асад повинен піти, але терміни його відставки мають бути визначені переговорами. Він закликав Росію залучити Асада до переговорів.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Асад готовий до позачергових парламентських виборів і може поділитися владою зі “здоровою” опозицією.

Російська влада неодноразово відзначала, що підтримує режим Башара Асада в його боротьбі з тероризмом, але не бере участі у внутрігромадянському конфлікті.

Читайте також:  “Вона була злегка незграбна, але добра”: Медсестра, яка вбилa 17 немовлят, була обличчям кампанії для збору пожертв

Шукайте деталі в групі Facebook