facebook

NASA знайшло докази наявності води на Марсі

Вчені давно підозрювали, що на планеті може бути рідка вода.

1689885



У NASA виявили докази існування рідкої води на Марсі, повідомляє Independent.

Вчені давно підозрювали, що на планеті може бути рідка вода. Але нові дані підтверджують, що вона перебуває на планеті в поєднанні з “гідратованими солями”.

“Ці результати підтверджують гіпотезу, що темні плями на Марсі обумовлені активністю солоної води на даний момент”, – йдеться в повідомленні.

За словами співробітників американського космічного агентства, потоки, які періодично утворюються на “червоній планеті”, можуть бути утворені водою. Темні утворення завширшки п’ять і довжиною близько ста метрів були вперше виявлені в 2010 році.

Аналізуючи відображення ними світла, команда з восьми вчених дійшла висновку, що ці потоки складаються з мінеральних солей, які легко поглинають вологу. Наявність води є найбільш вірогідним поясненням появи цих потоків.

Дослідження стало першим, які доводить, що на Марсі дійсно є існування рідкої води. Вода залишила виразний хімічний слід. Команда вчених не знає, звідки надходить вода або скільки її там ще.

Раніше повідомлялося, що марсохід Curiosity отримав дані, згідно з якими вода на Марсі присутня не тільки в льодовиках, а й близько до поверхні планети.

Також Curiosity виявив в одному з кругляків на Марсі сліди граніту та інших порід, що складають основу континентальної кори Землі, що вкотре говорить про те, що Червона планета була схожа на нашу в минулому.

Крім того, вчені наблизилися до відповіді, чому на Марсі зникли атмосфера і океани.

Читайте також:  NASA опублікувала тисячі (!) фото програми "APPOLLO"

Шукайте деталі в групі Facebook