facebook

У Німеччині порушили справу проти екс-керівника VW

Скандал кинув тінь на всю автомобільну промисловість Європи.

1690046


Німецькі прокурори почали кримінальне розслідування проти колишнього керівника компанії Volkswagen Мартіна Вінтеркорна.

У заяві прокуратури сказано, що провадження зосередить увагу на “твердженнях про шахрайство у продажах автомобілів з фальшивими даними про викиди”.

Пан Вінтеркорн пішов з посади минулого тижня після майже дев’яти років на посту керівника VW, заявивши, що він не знав про маніпуляції з тестами на перевірку вихлопів.

Скандал спалахнув по тому, як регулятори у США знайшли в деяких моделях дизельних двигунів VW програмне забезпечення для фальсифікації показників під час випробувань.

У правовій системі Німеччини будь-хто може зареєструвати в прокуратурі кримінальну скаргу, яку прокурори змушені розглянути і вирішити, чи вона достатньо вагома для відкриття розслідування.

Після того, як стало відомо про сфальшовані тести вихлопів у дизельних моделях VW у США, прокуратура Брауншвейга поблизу штаб-квартири Volkswagen отримала кільканадцять скарг, зокрема і від самої компанії, повідомила речниця прокуратури Юлія Мейєр.

Німецькі ЗМІ повідомили, що деякі співробітники Volkswagen і постачальники компанії вже кілька років тому попереджали про незаконне використання спеціальних пристроїв, які визначали, коли автомобіль проходить технологічне тестування і змінювали роботу його двигунів.

Тінь скандалу

Група VW вибачилася за підробку результатів випробувань і каже, що цей комп’ютерний код може міститися в 11 млн автомобілів групи.

Скандал кинув тінь на всю автомобільну промисловість Європи.

 Кільканадцять скарг до прокуратури подали самі німці, зокрема співробітники компанії

Комісар ЄС з питань промисловості Ельжбєта Бєньковська цього тижня обговорить скандал на зустрічі з керівниками групи Volkswagen.

Європейська комісія є головним регулятором рівня вихлопів автомобілів. Вона постала перед критикою за те, що нехтувала попередженнями, що виробники автомобілів підтасовували результати перевірок.

Читайте також:  S&P знизило рейтинги України

У понеділок компанія Аudi, яка входить до групи Volkswagen, повідомила, що програмним забезпеченням із таким самим кодом оснащені 2,1 млн автівок цього виробника.

У західній Європі таких машин 1,42 млн, 577 000 – у Німеччині і майже 13 000 у США.

Серед моделей, які згадав речник компанії, A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 і Q5.

Джерело: ВВС Україна

Шукайте деталі в групі Facebook