facebook

Путін допускає участь РФ в авіаударах у Сирії

Водночас російський президент відкинув участь армії РФ в наземній операції в Сирії.

1690046



Президент Володимир Путін не відкидає, що Росія може взяти участь у завданні авіаударів на території Сирії в рамках боротьби з “Ісламською державою”, передає Интерфакс.

“Що стосується нашої участі, то ми думаємо над цим, нічого не відкидаємо, але якщо будемо діяти, то тільки в повній відповідності з нормами міжнародного права”, – заявив Путін після зустрічі з Обамою.

Він також вважає, що літаки існуючої міжнародної коаліції незаконно діють в Сирії, оскільки чинна влада не надсилала відповідний запит, також відсутнє рішення Ради безпеки ООН. У свою чергу, на його погляд, цей закон виповнюється при бомбардуваннях позицій бойовиків в Іраку.

Путін також повідомив, що Росія думає про додаткові заходи підтримки Сирії для боротьби з ІД.

Водночас він відкинув пряму участь Росії в наземній операції проти ІД в Сирії.

За підсумками переговорів зі своїм американським колегою Бараком Обамою російський президент заявив, що Росія розглядає можливість розширення військової підтримки сирійської армії, однак не має наміру сама брати участь у боях з ісламістами.

Путін не відкидає, що Росія і США створять якісь спільні механізми для боротьби з тероризмом. Президент зазначив, що відносини між країнами зараз перебувають “на низькому рівні”, однак Москва завжди готова до відновлення і розвитку відносин з Вашингтоном.

Переговори Путіна з Обамою відбулися на полях ювілейної асамблеї ООН, що триває в Нью-Йорку. Перша особиста зустріч двох лідерів з червня 2013 року тривала майже в півтора рази довше, ніж планувалося.

Виступаючи в ООН, Путін закликав об’єднатися для боротьби з ІД і допомогти сирійському президенту Башару Асаду. Зі свого боку, Барак Обама заявив, що готовий співпрацювати з Росією щодо Сирії.

Читайте також:  Країни закривають всі рейси в Італію через коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook