facebook

Білла Гейтса 22-й раз визнано найбагатшим американцем

Статки засновника Microsoft оцінюються 76 мільярдами доларів.

1690497



Білл Гейтс визнаний найбагатшим американцем за версією журналу Forbes. Це вже 22-й раз, коли засновник компанії Microsoft посідає перше місце в рейтингу. Його статок оцінюється 76 мільярдами доларів.

Друг Гейтса Уоррен Баффет, який очолює холдинг Berkshire Hathaway, на другому місці. Його статки оцінено 62 мільярдами доларів. На третьому – Ларрі Еллісон, засновник компанії Oracle, з 47,5 мільярда.

У топ-10 щорічного рейтингу, в якому оцінюється стан 400 осіб, цього року вперше увійшли гендиректор інтернет-магазину Amazon.com Джефф Безос і засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг.

Ціна потрапляння до списку 400 найбагатших американців цього року вища, ніж будь-коли за останні 33 роки, і становить понад 1,7 мільярда доларів. У зв’язку з цим 145 мільярдерів зі США, які володіють меншою сумою, не потрапили до рейтингу.

У загальному підсумку 400 найбагатших американців володіють 2,34 трильйона доларів. Це на 50 мільярдів більше, ніж торік.

У серпні журнал назвав найуспішніших підприємців у галузі високих технологій. Його лідерами стали Білл Гейтс, Ларрі Еллісон і Джеф Безос.

Читайте також:  Франківці скаржаться на водія-нахабу. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook