facebook

В Івано-Франківську машини витіснять із центру платою за в’їзд?

У Івано-Франківську планують розширити зону платного в’їзду до центральної частини міста і запровадити  на паркування там диференційовані тарифи.

parkuwanna_0



Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак.

За його словами, відповідний проект рішення винесуть на громадське обговорення. Він передбачає припинення транзитного руху автомобілів через центральну частину міста і розширення зони платного в’їзду до неї від перехрестя вулиць Галицької-Бельведерської і до перехресть вул. Грушевського-Вагилевича, Грушевського-Курбаса і Грушевського-Мельничука.

«Це буде так звана друга паркувальна зона з терміналами і шлагбаумами на в’їзді та паркоматами й шлагбаумами на виїзді, – каже М.Смушак. –  Перша ж паркувальна зона – це існуюча пішохідна зона біля ратуші. Заїзд і виїзд з неї планується з вулиці Шпитальної, де також встановимо в’їзний термінал і виїзний паркомат, а існуючі боларди на вулиці Галицькій перенесемо до її перехрестя з вулицею Дністровською».

Водночас М.Смушак поінформував, що тарифи на в’їзд до другої паркувальної зони планується зменшити до 1,5 грн. За кожну годину паркування у цій зоні доведеться платити по одній гривні. Але якщо автомобіль там перебуватиме понад чотири години, то за кожну наступну годину – лише 50 копійок.

«Якщо автомобіль простоїть тут, наприклад, 15 хвилин, то тариф на в’їзд – 1,5 грн. плюс 15 коп. і при виїзді треба буде сплатити  1,65 грн., – пояснює М.Смушак. –  Також передбачені денні – по 10 грн. і місячні – по 99 грн.  абонементи. А з 24 години і до 6-ї ранку центр міста буде повністю відкритий».

Водночас тариф за в’їзд у першу паркувальну зону біля ратуші планується збільшити у три рази  – до 4,5 грн. За перші чотири години паркування там доведеться платити по три гривні і по 1,5 грн. за кожну наступну. Денний абонемент коштуватиме  30, а місячний  – 297 гривень.

Читайте також:  Людська жорстокість: користувачів соцмереж обурило вбивство шести вовків у Карпатах. ФОТО

За словами М.Смушака, реалізація цих планів дасть змогу підвищити привабливість міста, у рази зменшити загазованість повітря у центральній його частині та створити тут комфортні умови для пішоходів і велосипедистів й додаткові місця для паркування автомобілів, забезпечивши при цьому 100-відсотковий облік коштів за цю послугу.

«Ми розуміємо, що це рішення матиме і багато противників, але якщо ми хочемо, щоб до нас їхали туристи, щоб місто розвивалося, щоб Івано-Франківськ й справді був найкомфортнішим для проживання, маємо це зробити. Івано-Франківськ – місто для людей, а не для автомобілів», – наголосив М. Смушак.

джерело kuryer-if.info

Шукайте деталі в групі Facebook