facebook

Швейцарські експерти назвали найсильніші армії світу

У трійку лідерів традиційно ввійшли США, Китай і Росія.

1690893



Дослідницький інститут швейцарської фінансової групи Credit Suisse опублікував рейтинг найсильніших армій світу. Про це повідомляє РБК, у розпорядження якого є цей документ.

На першому місці в рейтингу знаходиться армія США, російська армія посіла друге місце, збройні сили Китаю – треті.

Рейтинг двадцяти найсильніших армій світу склали на основі індексу військової сили, отриманого із шести показників: чисельності армії, кількості танків, повітряних суден, бойових вертольотів.

Аналітики враховували можливості армій тільки для ведення війни із застосуванням звичайних видів зброї.

Аналіз показав військову перевагу США в здатності вести звичайну війну в порівнянні з найближчими суперниками, говориться в документі Credit Suisse.

Військовий арсенал США налічує 13,9 тис. літаків і 920 вертольотів, 20 авіаносців і 72 підводні човни, що значно перевищує показники найближчих конкурентів.

Військові витрати Вашингтона в 2014 році становили 610 млрд доларів, що вище за сумарні витрати дев’яти наступних у рейтингу країн, узятих разом.

При цьому найбільшою за чисельністю армією, як випливає зі звіту, зараз є збройні сили Китаю.

У першій десятці рейтингу розташувалися також Японія, Індія, Франція, Південна Корея, Італія, Великобританія і Туреччина. У другій двадцятці списку – Пакистан, Єгипет, Тайвань, Ізраїль, Австралія, Таїланд, Польща, Німеччина, Індонезія і Канада.

Експерти Credit Suisse зазначають, що на сьогоднішній день звичайні збройні сили вже не є єдиним показником військової могутності держави.

За даними Стокгольмського міжнародного Науково-дослідного інституту проблем миру (SIPRI), Росія і США на двох мають 90% запасів ядерної зброї.

Російська зброя, яку повинен боятися Китай

На грандіозному параді, присвяченому 70-річчю перемоги над Японією у Другій світовій війні, Китай показав “вбивцю” американських авіаносців.

Читайте також:  Савченко про зустріч з Порошенком: Я відчула навчання і повчання

Шукайте деталі в групі Facebook