facebook

Bloomberg: Путін посварився зі своїм «смотрящим» через «гордість»

Як пише Bloomberg, у відносинах Володимира Путіна та Ігоря Сєчіна, який понад 20 років був близький до глави держави і довгий час є президентським «смотрящим» в енергетичному секторі, «намітилася тріщина».



putin14

Президент став критичніше ставитися до глави компанії «Роснефть», повідомили два анонімні джерела Bloomberg з числа радників глави держави.
За словами одного зі співрозмовників агентства, головним приводом для роздратування стало рішення Сєчіна витратити $55 млрд у 2013 році на купівлю ТНК-ВР, що, як пише Bloomberg, зробило держкомпанію більш закредитованою, ніж конкурентів. Як заявило джерело, Путін обмовився про те, що злиття «Роснефти» і ТНК-ВР виявилося не таким успішним, як очікувалося.
 Серед інших «помилок» Сєчіна Bloomberg називає і розміщення «Роснефтью» рекордного для російського ринку обсягу біржових облігацій. У грудні рада директорів «Роснефти» ухвалила рішення про розміщення 12 випусків біржових облігацій на 800 млрд руб. Всього 11 грудня 2014 року держкомпанія розмістила 14 випусків облігацій в цілому на 625 млрд руб., причому на збір заявок їй знадобилася всього година.
Агентство називає цю угоду «непрозорою», «що збентежила ринки і стала результатом ослаблення рубля». Джерело Bloomberg розповіло, що девальвація російської валюти викликала гнів Путіна, для якого стабільний рубль був предметом гордості, сказало інше джерело.Джерело: fakty.ictv.ua

Читайте також:  В Італії схвалили вакцинацію вагітних з другого триместру

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,