facebook

Чеченець приїхав “заробити”, але навіть компенсації за важкі поранення від вожаків “ДНР” не отримав

Про це повідомляє портал “The Independent”:

“Руслан Мадагов отримав важкі поранення. Здавалося, він не доживе до кінця дня. Проте, провівши чотири місяці в лікарні, “капітан” Мадагов знову повернувся на лінію фронту. У його тілі залишилося 27 металевих осколків, проте він все одно не отримує компенсацію, обіцяну



пораненим найманцям главарями “ДНР”.

Цей найманець, чеченець за національністю, став одним із багатьох десятків бандитів, які стверджують, що ті жертви, які вони принесли заради створення “Народнай рєспублікі”, виявилися непоміченими, і що ті, хто зобов’язаний стежити за виплатою компенсацій, не бажають спілкуватися з пораненими бойовиками або намагаються від них відмахнутися під різними приводами.

Такі бандити, як він, почуваються зрадженими – не тільки через те, що вожаки терористичних формувань не можуть забезпечити їм грошову компенсацію, але й тому що їх просто ігнорують.

Стоячи біля бараків у передмісті Донецька, Мадагов сказав, що бойові сили “ДНР” – так “апалчєнци” називають свій анклав – відчувають, що їх «не розуміють і не цінують», особливо в останні кілька тижнів, коли бої поступово почали слабшати.

«Багато хто з тих, хто зараз приходять, вважають, що, оскільки війна трохи стихла, вони можуть ходити тут ладом і легко заробляти гроші», – сказав він. Його 34-річний син Артур додав: «Коли це перемир’я закінчиться, їм знову знадобляться досвідчені солдати – і в цьому наша цінність».

Путлер, на думку багатьох, вирішив створити заморожений конфлікт на сході України, що є частиною його більш масштабної глобальної стратегії. Зараз у центрі його уваги перебуває Сирія.

“Камандір” Алєксєй Новіков зневажливо ставиться до деяких елементів сепаратистської ієрархії. За його словами, одного високопоставленого офіцера «цікавлять тільки гроші». Він додав, що солдати втомилися сидіти і чекати. “Це нудно”. Він розповів, що один з його товаришів навіть грав з бойовою гранатою. На його думку, таке відносне бездіяльність триватиме недовго – до тих пір, «поки росія не змусить покласти цьому край».

Читайте також:  Єдина в Україні жінка-капелан з Коломийщини змінила життя сотень чоловіків, які пройшли війну на Сході

З погляду “капітана” Мадагова, нездатність діяти – це є ще одним свідченням невдач лідерів сепаратистської республіки”.

Оригінал (повний текст): http://www.independent.co.uk/news/world/europe/ukraine-crisis-discontent-in-separatist-ranks-as-pro-russian-rebels-feel-betrayed-by-new-political-a6677531.html

Шукайте деталі в групі Facebook