facebook

Порошенко поділився своїм баченням виборів у Донбасі

Президент виступив за внесення змін до законодавства про вибори з урахуванням особливостей у Донбасі.

1692658


 

Президент Петро Порошенко заявив, що Володимир Путін на переговорах нормандської четвірки пообіцяв сприяти скасуванню виборів сепаратистів у Донбасі.

 

“Діалог повинен відбуватися із законно обраними представниками Донбасу. Адже зараз ці люди (керівництво “ДНР” і “ЛНР”- ред.) не представляють Донбас. Путін пообіцяв докласти всіх зусиль і проінформувати нас не пізніше вівторка про те, що це рішення буде прийняте, а якщо не буде прийнято, буде відповідальність”, – сказав президент в інтерв’ю українським телеканалам у неділю ввечері.

 

Крім того, Порошенко заявив, що виступає за внесення змін до законодавства про вибори з урахуванням особливостей ситуації, яка склалася в Донбасі.

 

“Вибори на Донбасі мають свої особливості, які повинні бути враховані в законі про вибори”, – сказав президент.

 

За його словами, мова йде про внутрішньо переміщених осіб, яким потрібно створити можливості для голосування, політичні партії, діяльність ЗМІ, функціонування виборчих комісій.

 

Також президент зазначив, що жодні зміни до мінських домовленостей не вноситимуть.

 

“Позиція перша – повинні бути внесені зміни до закону про особливий режим місцевого самоврядування. Позиція друга – він повинен бути введений в дію до виборів. Позиція третя – повинні бути амністовані всі без винятку бойовики. Позиція четверта, п’ята, шоста – це неправда. Навпаки – українська делегація разом з нашими партнерами – Німеччиною та Францією – чітко зазначає, що ніяких змін до Мінських угод ми вносити не будемо”, – сказав Порошенко.

 

2 жовтня в Парижі пройшла зустріч глав держав нормандської четвірки – України, Росії, Німеччини та Франції. Сторони обговорили виконання Мінських угод, а саме: вибори в ДНР і ЛНР, відведення озброєнь, яке починається 3 жовтня, і терміни виконання інших домовленостей.

Читайте також:  Меркель запросила Порошенка та Путіна на вечерю

 

Головні тези зустрічі нормандської четвірки в Парижі

 

3 жовтня повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін має намір вплинути на керівництво ЛДНР “заради збереження миру”.

 

Нечуваний Путін. Найкращі фото з “нормандської” зустрічі:

 

Шукайте деталі в групі Facebook