facebook

У селі на Прикарпатті, через відсутність ремонту доріг, батьки не пустили дітей до школи

Навчальний процес у селі Негівці сьогодні повністю зірваний. До школи не прийшов жоден учень.

156



Так вирішили мешканці села, які вже п’ятий день тримають у блокаді дорогу Калуш-Жидачів та стверджують, що влада не надто поспішає щось робити.

Про це “Вікнам” повідомив один із активістів із села Негівці Олег Олексин, за словами якого, громада села наразі не бачить реальних кроків влади щодо виконання їхньої вимоги та початку ремонту проблемної дороги.

Нагадаємо, два дні блокади дороги у селах Негівці та Довгий Войнилів, здавалося, дали перші результати: людям пообіцяли розпочати роботи вже найближчого понеділка. Утім, обіцяної комісії, яка у суботу мала визначити вартість бодай першочергових робіт та погодити план їх виконання, люди так і не дочекалися.

Немає “руху” на дорозі і сьогодні.

Відтак, у селі вирішили вдатися до ще однієї акції та не пустили до школи дітей. За інформацією ”Вікон”, навчальний процес у Довгому Войнилові триває. Тут до школи сьогодні прийшли всі учні. Чи підтримає громада села своїх сусідів, наразі не відомо. Нагадаємо, блокада дороги Калуш-Жидачів триває п’ятий день.

Минулого четверга громада Довгого Войнилова, протестуючи проти бездоріжжя, перекрила дорогу обласного значення. Через кілька годин на аналогічну акцію вийшли мешканці сусіднього села Негівці.

Після того, як до протестувальників приїхали посадовці та заявили, що на ремонт дороги немає грошей, обидві громади вирішили тримати блокаду і вночі доти, поки їх не почують.

Тож, місцеві активісти розробили графік чергування та вже п’ятий день цілодобово перебувають біля барикад.

Читайте також:  В садку під Полтавою вихователька побила дитину: в мережу попало відео

Шукайте деталі в групі Facebook