facebook

Новий український літак Ан-70 пройшов випробування

Військово-транспортний літак короткого зльоту і швидкої посадки за 20 годин подолав майже 14 тисяч кілометрів.

1693231



Прийнятий у січні на озброєння ЗС України військово-транспортний літак короткого зльоту і швидкої посадки Ан-70 вантажопідйомністю 47 т пройшов спеціальні випробування в Африці з перевезення військового вантажу в реальних умовах, повідомила прес-служба ДП “Антонов”.

“У реальних умовах була випробувана робота бортового вантажно-розвантажувального обладнання Ан-70. Усі поставлені завдання виконані на високому рівні”, – йдеться в повідомленні.

Як уточнюється, в рамках випробувань Ан-70 здійснив переліт Київ-Бангі (Центральноафриканська Республіка, ЦАР), де взяв на борт військовий вантаж масою 23,6 т, який був доставлений протягом шести годин в Істр (Франція). Після цього Ан-70 перелетів в Лейпциг (Німеччина), звідки він повернувся до Києва. В рамках експедиції Ан-70 провів у повітрі понад 20 год. і подолав 13,6 тис. км, продемонструвавши на всьому маршруті проходження високі льотні і злітно-посадочні характеристики і низьке споживання палива, наголошується в повідомленні.

Модифікована під вимоги НАТО версія Ан-70 – Ан7Х – розглядалася як базовий новий європейський середній транспортний літак. За своїми характеристиками Ан-70 перевершує наявні на сьогодні аналоги, зокрема європейський А400М. Максимальна вантажопідйомність Ан-70 – 47 т, заявлена ​​А400M – 37 т, обсяг вантажної кабіни Ан-70 – 425 куб. м, у A400M – 340 куб. м. Ан-70 злітає зі злітно-посадкової смуги (ЗПС) з грунтовим покриттям довжиною у 600-700 м, мінімальна довжина ЗПС для західного аналога – 915 м.

На цей час держпідприємство “Антонов” провадить роботи зі створення нового середнього транспортного літака на базі Ан-70. Планується, що новий Ан-188 буде оснащений обладнанням і двигунами західного виробництва.

За оцінками розробника, потреба світового ринку в літаках типу Ан-70 на період до 2035 року становить 300 машин.

Читайте також:  Учасник з Івано-Франківська на "Зважених і щасливих" перейде на темну сторону

Зазначимо, що на початку вересня президент підприємства Михайло Гвоздьов повідомив про те, що “Антонов” отримав замовлення на виробництво і реалізацію 43 літаків, але не уточнив яких саме.

Шукайте деталі в групі Facebook