facebook

Греція відмовляється від фінансової допомоги Росії

Відмовляючись від фінансової допомоги з боку Росії, Афіни мають намір знайти вирішення проблеми боргової кризи в рамках ЄС
109436


Греція в процесі подолання боргової кризи не має наміру скористатися пропозицією Росії про допомогу.

Про це в п’ятницю, 13 березня, заявив грецький міністр фінансів Янніс Варуфакис. Вирішення цієї проблеми необхідно знайти в рамках Європейського Союзу, наводить його слова агентство Reuters. В даний час Афіни не прагнуть отримати підтримку від країн, що не входять в єврозону, в тому числі, від Росії, сказав глава фінансового відомства. У той же час, він висловився за необхідність якнайшвидшого досягнення домовленостей з урядом у Москві про шляхи врегулювання українського кризи.

У січні західні ЗМІ писали, що жорстка позиція нового уряду Греції проти введення нових санкцій Євросоюзу проти Росії означає, швидше за все, що прем’єр-міністр Алексіс Ціпрас намагається скористатися тим же рецептом, що й Угорщина, щоб отримати фінансову підтримку і прощення боргів від Брюсселя. У свою чергу, Москва теж намагається скористатися важким економічним становищем Афін. Міністр фінансів Антон Силуанов заявив, що Росія може надати Греції фінансову допомогу.
http://dt.ua/WORLD/greciya-vidmovlyayetsya-vid-finansovoyi-dopomogi-rosiyi-166864_.html

Читайте також:  Українських моряків біля берегів Нігерії захопили пірати

Шукайте деталі в групі Facebook