facebook

“Щур у пастці” або “Кінець “руSSкава міра” наближається!”

«Скасування сепаратистських «виборів» на Донбасі – це чергове свідчення краху путінського проекту «Новоросія», – повідомляє RadioSvoboda.

Терористично-сепаратистські угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей,



заявили про скасування своїх «виборів»
у місцеві органи влади, призначені раніше на 18 жовтня і 1 листопада.

Представники української влади заявляють, що підтримують таке рішення бойовиків, утім наголошують, що для проведення чесних і справедливих виборів в окремих районах Донбасу необхідно скасувати результати «виборів» 2 листопада 2014 року, які не були визнані ні міжнародною спільнотою, ні Кремлем.

Європейські ж політики вважають, що скасування сепаратистських «виборів» дає надію на політичне врегулювання конфлікту на сході.

Повідомлення про скасування «виборів», призначених раніше угрупованнями «ДНР» та «ЛНР», «дозволить підготувати належні умови для проведення місцевих виборів в деяких районах Донецької та Луганської відповідно до українського законодавства і стандартів ОБСЄ. Про це заявила речниця голови європейської дипломатичної служби Федеріки Моґеріні Майя Коціанчич.

«Разом із нещодавно досягнутою домовленістю щодо відведення військової техніки меншого калібру від лінії зіткнення, ця заява дає нову надію щодо стійкого політичного врегулювання конфлікту на основі повної поваги до міжнародного права, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України», – зазначає речниця Моґеріні.

«Отже, бойовики скасували псевдовибори, які намагалися протягнути у жовтні. Але для того, щоб ситуація повернулася у правове поле, дуже важливо, щоб були скасовані «результати» псевдовиборів у листопаді 2014-го, що призвели до зриву мирного процесу, ескалації конфлікту і тисяч нових жертв. Дату нових виборів, які мають пройти за українським законодавством, і в яких повинні брати участь переселенцісправжній голос Донбасу (а вони мають отримати можливість і обирати і бути обраними до місцевих рад і мерій) – повинна визначити Верховна Рада», – написала у Facebook Ірина Геращенко.

Читайте також:  Вибори президента: у Порошенка і Тимошенко з’явився несподіваний конкурент

Також вона додала, що Україна вимагає звільнити усіх заручників.

Журналіст і політичний оглядач Віталій Портников вважає, що скасування сепаратистських «виборів» на Донбасі – це чергове свідчення краху путінського проекту «Новоросія».

«Це не просто особисте приниження російського президента. Це доказ того, що йому доводиться відступати під санкційним тиском Заходу і небажанням України визнавати легітимність псевдореспублік. Але і піти з Донбасу він теж не може – а тому буде гнити під санкціями. Щур у пастці», – написав Віталій Портников у Facebook.

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/article/27291361.html

Шукайте деталі в групі Facebook