facebook

“Інститут розвитку міста” Новий Івано-Франківськ ” презентував Програму розвитку фізичної культури та спорту

“Інститут розвитку міста “Новий Івано-Франківськ” презентував Програму розвитку фізичної культури та спорту громаді обласного центру.

1379336454_sport_sport



Вона охоплює всі сфери  спортивного життя містян, стверджують розробники Проекту, передає Фіртка.

Від уроків фізичного виховання в школі, спортивних секцій до професійного спорту.

Фахівці Інституту переконані, аби дати старт місцевим спортсменам насамперед необхідно забезпечити їх всім необхідним.

А це можливо лише завдяки раціональному розподілу бюджетних коштів в даній галузі,  залучень інвестицій та грантових проектів.

«Розвиток спорту в Івано-Франківську тримається лише на ентузіазмі окремих людей. Ситуація в місті критична.  Я переконаний що він явно недофінансований, особливо з міського бюджету.  Майже всі інфраструктурні об’єкти, які є в місті, або недоступні для спортсменів, або захаращені і занедбані, – наголошує нардеп Олександр Шевченко і переконує, що зможе вирішити це питання, якщо громада йому довірить очолити місто.

Як розповів нардеп, ресурси є, треба лише правильно ними розпоряджатись.

Інститут розвитку міста “Новий Івано-Франківськ”, започаткований Олександром Шевченком, створив прогресивну програму розвитку фізичної культури і спорту в Івано-Франківську.

Її концептуальними засадами є здоров’я мешканців міста різного віку та кардинально відмінні від сьогоднішніх підходи щодо формування бюджету міста, а також новий конструктивний підхід до занять із фізичної культури в школах тощо.

Один з розробників програми, Олександр Фотуйма переконаний, що велика проблема якраз полягає в мінімалізації мотиву і взагалі цінності культури здоров’я громадян різного віку.

«Скоріше за все треба виходити з призми трансформації свідомості. Тобто не треба обмежуватися різними спортивними заходами: чемпіонатами області чи першості міста з того чи іншого спорту, а треба мотивувати Людей до здорового способу життя і робити спорт модним!», – наголошує О.Фотуйма.

Читайте також:  У Франківську проведуть масштабне танцювальне дійство – «Open dance day»

Значну увагу в Програмі відведено дитячо-юнацькому спорту. На переконання спеціалістів Інституту,  в Івано-Франківську бракує спортивних комплексів, де б юні легкоатлети могли  проводити повноцінні тренування.

Зважаючи на численність представників високого рівня майстерності в ігрових та індивідуальних видах спорту, містові бракує комплексної споруди, що могла б їх усіх об єднати. Містяни очікують на таку вже понад 10 років.

«У цій справі, – переконує тренер жіночої збірної України з баскетболу 3 на 3, призерів Європейських ігр в Баку Юрій Процюк, –  без інвестицій і грантових коштів не обійтися. Отримати їх із чітким науковим підходом до справи буде значно простіше та швидше».

В Інституті розвитку міста зазначають, спортивний потенціал Івано-Франківська досі не використовувався сповна.

Відтак розвиток цієї сфери стане завданням номер один для нової міської влади .

Шукайте деталі в групі Facebook