facebook

США і Канада можуть втратити здатність захиститися від ядерної зброї Росії – командувач NORAD

Американський військовий звернув увагу сенаторів на нову ядерну програму Москви.
107130


Здатність США і Канади захистити Північну Америку похитнутися через Росію, яка посилила свою військову активність починаючи з минулого року.

Про це сказав командувач військово-космічною обороною Північної Америки (NORAD) адмірал Вільям Гортні. Як повідомляє CNN, під час свого виступу перед комітетом Сенату з питань силових структур американський військовий звернув увагу на те, що Росія запустила програму оновлення стратегічного озброєння, яке може нести крилаті ракети середнього і дальнього радіусу дії.

Такі ракети можуть нести ядерний заряд. При цьому Росія модернізовує і будує нові субмарини і стратегічні бомбардувальники, з борта яких можуть запускатися такі ракети. “Це дає Кремлю перевагу проти нашої системи безпеки, яка покликана стримувати ядерні атаки”, – сказав Гортні. “Якщо ця тенденція триватиме і далі, NORAD постане перед лицем ризику для нашої здатності захистити Північну Америку від російських повітряних, морських і ракетних загроз”, – додав він. В цей же час, в Росії заявили про своє право розмістити ядерну зброю в Криму.

Видання The Independent писало, що ці заяви Росії про ядерну зброю в Криму можуть бути попередженням для США. Ймовірно Кремль хоче натякнути, що він зробить, якщо Україна отримає американську зброю.
http://dt.ua/WORLD/ssha-i-kanada-mozhut-vtratiti-zdatnist-zahistitisya-vid-yadernoyi-zbroyi-rosiyi-komanduvach-norad-166855_.html

Читайте також:  Найсильніша дівчинка планети попросила Шварценеггера помирити США і Росію

Шукайте деталі в групі Facebook