facebook

Петро Ласійчук розповів про особливості ЗНО-2016 у школах Франківська

У школі-ліцеї №23 в Івано-Франківську пройшла зустріч голів батьківського самоврядування випускних класів міських шкіл із керівництвом управління освіти. Йшлося про особливості ЗНО у 2015-2016 навчальному році.

images1010210_60a52



Про те, як пройде у Франківську ЗНО-2016, розповів заступник начальника управління освіти Петро Ласійчук, інформує Фіртка з посиланням на Курс.

За його словами, колегія МОН визначила час проведення ЗНО-2016 упродовж 13-30 травня. Цьогоріч у формі ЗНО також проводиться Державна підсумкова атестація (ДПА) у 4-х, 9-х та 11-х класах.

Обов’язковими предметами ЗНО для 11-х класів є українська мова і література та іноземна мова. На вибір учнів – математика або історія. Результат ЗНО буде внесений в атестат як ДПА.

“Зовсім не обов’язково виші поставлять в переліку обов’язкових вступних предметів іноземну мову, – сказав Петро Ласійчук. – Тому випускникам треба бути дуже уважними при виборі вишів і визначенні остаточного переліку предметів ЗНО”.

Цікаво, що російська мова цьогоріч внесена в перелік іноземних мов на ЗНО разом із англійською, німецькою, французькою та іспанською. Але відсутня в переліку предметів, винесених на ДПА. Яким чином Міносвіти буде узгоджувати цей нюанс, наразі невідомо.

Так само, як і минулого року, випускникам запропонують пройти пробне ЗНО. Його вартість поки що не визначена, батькам рекомендують орієнтуватися на минулорічну – 80 грн.

За умови форс-мажору (хвороба учня, смерть родичів тощо) додаткова сесія ЗНО пройде у червні.

Часові рамки проведення ЗНО, нюанси у його проведенні тощо, наголосив Петро Ласійчук, будуть додатково повідомлятися у вигляді смс на мобільні телефони класних керівників випускних класів франківських шкіл, а також будуть дублюватися на мобілки старост. Це зроблено для того, щоби підвищити поінформованість учнів і уникнути помилок минулого року. Типовими помилками є запізнення, наявність на ЗНО мобільних телефонів та невідповідності у сертифікатах учнів даним з їхніх паспортів.

Читайте також:  Франківчани перемогли на міжнародному гірському марафоні “Chornohora Sky Marathon” (ФОТО)

Розсилатиме смс комп’ютерна програма. Телефони адресатів уже подали в управління освіти.

Спеціальна інструкція МОН на цей навчальний рік внесла деякі корективи і в оцінювання 11-класників, повідомив пан Ласійчук. У випускних класах скасували можливість корегування семестрових оцінок. Якщо раніше можна було написати заяву і перездати матеріал за семестр, щоби підвищити бал в атестаті, то тепер таку можливість залишили тільки для учнів перевідних класів.

Так само є зміни і у системі нагородження медалями. Відтепер нагородження медалістів буде відбуватися тільки після того, як учні підтвердять свої результати на ЗНО.

Петро Ласійчук повідомив, що управління освіти Івано-Франківська вирішило писати листа в Міносвіти з приводу термінів проведення ЗНО. Вони збігаються із урочистостями з вручення атестатів випускникам, які той же МОН офіційно призначив на 27 і 28 травня.

Шукайте деталі в групі Facebook