facebook

У Єгипті виявлено 3500-річна гробниця з кольоровими фресками

На кольорових розписах жрець бога сонця Аменхотеп з дружиною здійснює підношення богам.

110436


На західному березі Луксора в Єгипті була виявлена гробниця “воротаря Бога Амона” (верховний жрець – ред.), вік якої близько 3,5 тисяч років, повідомляє Cairo Post з посиланням на Міністерство стародавностей Єгипту.

Гробниця була виявлена експедицією Американського дослідницького центру в Єгипті (ARCE) під час розчищення і реставраційних робіт у гробниці неподалік на місці некрополя Шейх Абд ель-Курна. Виходячи з написів на стінах, дослідники встановили, гробниця належить Аменхотепу, прислужнику бога сонця Амона.

На кольорових розписах, деякі фрагменти яких дуже добре збереглися, зображується, як він разом з дружиною здійснює підношення богам, а також звичайні щоденні життєві сцени, що зображують полювання або ведення сільського господарства. Сама гробниця T-образної форми, приблизно 5 метрів завдовжки і 1,5 метра в ширину. Читайте також: Путін полетів у Єгипет заради послання США – The Guardian 7 січня в Єгипті була виявлена гробниця фараона Себекхотепа I, який правив Єгиптом в 1730-х роках до нашої ери, у часи так званого Другого перехідного періоду.

Крім гробниці під час розкопок в Абідосі (близько 450 кілометрів на південь від Каїра) американські археологи виявили також фрагменти стародавніх каноп (судин, що використовувалися для зберігання нутрощів небіжчиків перед бальзамуванням) і численні предмети з золота, імовірно належали Себекхотепу.
http://dt.ua/CULTURE/u-yegipti-viyavleno-3500-richna-grobnicya-z-kolorovimi-freskami-166067_.html

Читайте також:  Росія призупинила авіасполучення з Єгиптом

Шукайте деталі в групі Facebook