facebook

Яресько: $ 40 млрд допомоги нам не вистачить

Київ не готовий запропонувати Москві нічого нового за боргом у $ 3 млрд.

1695371



Міністр фінансів України Наталя Яресько закликає США, Євросоюз і інших донорів подвоїти фінансові вливання в наступному році, попереджаючи, що $ 40 млрд допомоги від Міжнародного валютного фонду буде занадто мало, щоб гарантувати країні довгострокову економічну стабільність, повідомляє The Finanicial Times.

“Україна багато зробила для того, щоб довести її міжнародним партнерам, що ми працюємо старанно, що ми підкріплюємо слова діями, – сказала вона. – Думаю, це означає, що міжнародні партнери повинні одноголосно підтримати нас”.

В інтерв’ю виданню Наталя Яресько також розповіла, що Київ не готовий запропонувати Росії якесь “спеціальна пропозиція” відносно $ 3 млрд в євробондах, викуплених Москвою.

Київ продовжує наполягати на тому, що цей борг – комерційний, і тому повинен бути реструктуризований в рамках угоди, укладеної з іншими кредиторами влітку, пише видання.

Нагадаємо, 27 серпня стало відомо, що кредитори погодилися списати Україну 20% боргу (близько $ 4 млрд). Досі не вдалося домовиться про погашення трьохмільярдного кредиту Росії, який повинен бути виплачений в грудні.

Читайте також:  Санкції проти Росії лідери ЄС вирішили прив'язати до виконання мінських угод

Шукайте деталі в групі Facebook