facebook

У Сирії застосовувалися російські касетні бомби

Не встановлено, сирійські чи російські війська застосовували касетні бомби.

1695917



Міжнародна правозахисна організація Нuman Rights Watch повідомила, що в громадянській війні в Сирії застосовувалися касетні бомби російського виробництва.

“Ознаки їх використання під час авіаударів тиждень тому були знайдені в селі Кафр Халаб поблизу міста Алеппо”, – повідомляє організація з посиланням на аналіз фотографій.

Не встановлено, хто міг застосовувати вищезгадані боєприпаси – сирійські чи російські війська. Про жертви серед цивільного населення в результаті можливого використання цих бомб поблизу Алеппо HRW не повідомляє.

Касетні бомби можуть використовуватися, зокрема, для того, щоб знешкодити броньовану техніку. Цей вид зброї небезпечний тим, що розсіює велику кількість снарядів на значній території і може таким чином викликати масові жертви серед мирного населення.

Близько 100 країн світу відмовилися від касетних бомб, підписавши міжнародну угоду від 2010 року. Росії та Сирії серед підписантів немає.

8 жовтня армія Сирії офіційно оголосила про початок масованого наступу для звільнення районів і населених пунктів САР. Пізніше Reuters повідомив, що армія Сирії за підтримки російської авіації атакувала позиції сирійських опозиційних сил в долині Аль-Габ у провінції Хама.

Відзначимо, що анонімно представники сирійської влади повідомляли про початок наступу під прикриттям російської авіації 7 жовтня. Уточнювалося, що атаки проводилися в регіонах провінцій Хама й Ідліб, де зосереджені війська повстанців, а не ІДІЛ.

Росія почала військову операцію в Сирії 30 вересня. Опозиційні сили Сирії звинуватили Росію в нападі на свої табори й обстрілах мирного населення сирійського міста Хомс.

Читайте також:  Армія Асада за підтримки росавіації відбила Пальміру у бойовиків ІДІЛ

Шукайте деталі в групі Facebook