facebook

Дель Боске: Збірна України не заслуговувала поразки від Іспанії

Головний тренер збірної Іспанії прокоментував майбутній матч із командою України у кваліфікації Євро-2016.

1695913


– Після вересневих матчів відбору Євро-2016 збірна Іспанії вперше у поточній кваліфікації вийшла на першу позицію в групі С. Чи очікували Ви, що Вашій команді складуть таку потужну конкуренцію за вихід у фінальну частину континентальної першості?

– Я вважаю, що не можна недооцінювати будь-кого із суперників. Ще перед відбірковим турніром я сказав гравцям, що у нас непрості суперники в групі, тому не варто розраховувати на легку кваліфікацію. Тим паче, чим більше ти тренуєш, тим більше розумієш, наскільки непередбачуваним може бути футбол.

– Який із матчів відбіркового циклу став найскладнішим для збірної Іспанії?

– Думаю, це останній матч зі збірною Словаччини. Хоча ми і перемогли суперника з рахунком 2:0, але ця гра стала визначальною для нас.

– Цього року Ваша команда тільки п’ять разів вражала ворота суперників, але в той же час ще не знала гіркоти пропущених голів. Можна сказати, що Ви поставили прагматизм і гру на результат на перше місце?

– Я задоволений тим, як команда працювала і прогресувала протягом останніх сезонів. Ми не з тих, хто робить ставку на захист. Але щоб досягти цілей у сучасному футболі, потрібно вміти захищатися. Ми здобули перемоги в багатьох матчах, оскільки хочемо потрапити на чемпіонат Європи до Франції.

– 27 березня 2015 року збірна Іспанії вже грала з українською командою в Севільї. Той матч завершився мінімальною перемогою вашої команди з рахунком 1:0. Які у Вас залишилися враження від гри підопічних Михайла Фоменка?

– Україна – хороша команда, яка дуже організовано діє в захисті. Ваші гравці не дають багато простору і ведуть боротьбу за м’яч на будь-якій ділянці футбольного поля. Виділив флангових виконавців і центрфорварда. Саме вони можуть вирішити результат гри на користь збірної України.

Читайте також:  Гора з Гри престолів побився з легкоатлетом. Хіт YouTube

– Якщо порівнювати збірні України та Словаччини, з якими Ваша команда вже зустрічалася в нинішньому відборі, кому було складніше протистояти? Чим відрізняються ігрові стилі цих команд?

– Обидва колективи по-своєму непрості. Це були гідні суперники для збірної Іспанії. Словаччина поступилася лише одного разу в нинішньому відборі, програвши нашій команді в Ов’єдо. Україна ж показала високий рівень гри в Севільї, і, ймовірно, не заслуговувала поразки.

– Кого б Ви могли відзначити у складі збірної України? За рахунок чого можна обіграти “синьо-жовтих” у виїзному матчі?

– Мені подобаються захист і фланги збірної України. Саме ці ігрові ланки є визначальними у грі вашої команди. Очевидно, що матч у Києві буде вкрай складним для нас, оскільки Україна буде до останнього боротися за шанс потрапити на континентальну першість 2016 року.

– Як збираєтеся мотивувати своїх гравців перед майбутнім поєдинком? Дасте шанс резервістам?

– Нас буде мотивувати той факт, що ми зіграємо з сильним суперником. До того ж, ми намагаємося перемагати в кожному матчі. Поки що я не можу визначити список гравців, які зіграють на НСК “Олімпійський”. Але хто б не вийшов у майбутній зустрічі, впевнений, що іспанська збірна продемонструє гідну гру.

– Як Ви оціните виступи молодих виконавців у складі національної команди? Бернат, Карвахаль, Іско, Алькасер тільки починають писати нову історію збірної Іспанії. Однак той же Алькасер вже конкурує з Андрієм Ярмоленком за титул найкращого бомбардира групи С…

– Я ставлюся з великою повагою до гравців, завдяки яким збірна Іспанії пережила найкращий період у своїй історії. І ці футболісти все ще знаходяться у прекрасній формі, тому ми розраховуємо на їхній колосальний досвід. Але також необхідно вливати свіжу кров. Ми зобов’язані думати не тільки про сьогодення, а й про майбутнє іспанської збірної.

Читайте також:  Спортивне весілля: відомі атлети з Прикарпатті відіграли весілля

– У 2012 році збірна Іспанії відсвяткувала тріумф на Олімпійському, вигравши чемпіонат Європи з футболу. Можна сказати, що для іспанців київський стадіон є успішним. Особисто у Вас залишилися враження від цього стадіону, міста і країни в цілому?

– У мене тільки футбольні спогади, пов’язані з Україною. Ми отримали чудову перемогу у фіналі Євро-2012. Ми трохи часу провели в Києві, але встигли помилуватися центром міста і столичною ареною. А ще мене вразили українці – це неймовірно доброзичливі люди!

Раніше СПОРТ bigmir)net повідомляв, що через травми Іспанія на цьому зборі втратила чотирьох захисників.

Зазначимо, що матч відбору на Євро-2016 Україна – Іспанія відбудеться 12 жовтня в Києві. У прямому ефірі матч буде показувати телеканал Україна. Початок матчу о 21:45.

Шукайте деталі в групі Facebook