facebook

Dell оголосила про найдорожчу угоду в історії IT-галузі

Dell купує конкуруючу з нею EMC за рекордні $67 млрд.

1696423



Американська корпорація Dell підписала угоду про придбання компанії EMC, оцінивши одного з найбільших у світі виробників систем для зберігання даних в $67 млрд, повідомляється в прес-релізі Dell. За оцінками західних інформагентств та профільних ЗМІ, це найбільша в історії IT-галузі угода.

Dell погодилася заплатити по $33,15 за кожну акцію EMC, що на 28% перевищує її котирування на закриття торгів 7 жовтня. Операція буде оплачена грошима ($24,05 за папір) і акціями і, імовірно, буде закрита в період з травня до жовтня 2016 року.

Об’єднану компанію очолить засновник і генеральний директор Dell Майкл Делл, її штаб-квартира буде розташовуватися в м. Хопкінтон (шт. Массачусетс, США).

Dell у 2013 році стала приватною компанією після викупу акцій обсягом $25 млрд. З тих пір вона переорієнтувала бізнес, змістивши фокус з виробництва персональних комп’ютерів на сферу зберігання даних і надання послуг із забезпечення безпеки комп’ютерних систем.

EMC має капіталізацію у близько $50 млрд. Чистий прибуток EMC у квітні-червні становив $487 млн, квартальна виручка – $6 млрд. Акції EMC подорожчали на попередніх торгах в понеділок на 4,5%.

Читайте також:  В ОБСЄ спростували обстріл місії "Азовом" у Широкиному

Шукайте деталі в групі Facebook