facebook

Від початку року в Івано-Франківську офіційно працевлаштовано понад чотири тисячі осіб

Протягом січня-вересня  2015 року до Івано-Франківського міського центру зайнятості з питань працевлаштування звернулося 5709 осіб,  надано статус безробітного 3426 особам. Працевлаштовано  службою зайнятості протягом звітного періоду 4044 особи.

robota



Станом на 1 жовтня 2015 року на обліку в Івано-Франківському міському центрі зайнятості  перебувало 2197 безробітних осіб. Рівень безробіття в місті склав 1,35 %   проти 1,71 %  на відповідну дату минулого року.

Серед безробітних  75,0 %  становили жінки, 73,2 % – особи,  які займали посади службовців, 23,5 %  – працювали за робітничими професіями, 48,8 % – молодь у віці до 35 років.

Служба зайнятості спрямовує свою роботу на забезпечення якісного надання послуг незайнятим громадянам і роботодавцям.

В результаті співпраці служби зайнятості з роботодавцями впродовж січня-вересня 2015 року  зареєстровано  4676  вакансій,  4114  вакансій  протягом звітного періоду укомплектовано.

Найбільшою гарантією від безробіття є конкурентоспроможність фахівця на ринку праці. Першим кроком до цього є вибір професії, здобуття фахової освіти та кваліфікації, а також уміння і бажання самовдосконалюватися та навчатися. Адже саме навчання та перепрофілювання може стати запорукою затребуваності на ринку праці. Саме для цього Івано-Франківський міський  центр  зайнятості здійснює професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних. Так, протягом  січня-вересня 2015 року професійне навчання проходили 1093 особи, закінчили навчання у звітному періоді 957 осіб, працевлаштовано службою зайнятості протягом звітного періоду після закінчення навчання 955  осіб, що становить 99,8 %.

Організація  громадських та інших робіт тимчасового характеру дозволяє окремим категоріям громадян, особливо тим, хто знаходиться в стані безробіття тривалий час, відновити трудові навички, іноді отримати постійну роботу, а також є можливістю поліпшити своє матеріальне становище. У громадських  та інших роботах тимчасового характеру протягом січня – вересня 2015 року брали участь 413 осіб, зокрема 398 з числа  безробітних.

Читайте також:  В Івано-Франківську з підприємця вимагали щомісячну плату за "дах"

З метою сприяння зайнятості громадян, для яких на ринку праці відсутні вільні робочі місця, в Івано-Франківському міському центрі зайнятості створена система орієнтації безробітних на підприємництво та самозайнятість, яка включає надання інформаційних та консультаційних послуг в напрямку підприємництва. Протягом січня-вересня 2015 року центром зайнятості організовано та проведено 52 групових та масових заходи з орієнтації на підприємницьку діяльність.

В результаті 63 особи з числа  безробітних започаткували власну справу за рахунок отримання допомоги по безробіттю одноразово.

З метою стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, а також  працевлаштування на них громадян, що мають додаткові гарантії  у сприянні працевлаштуванню, Законом України “Про зайнятість населення” запроваджено компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиноговнеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, як ефективний механізм реалізації соціального партнерства між службою зайнятості та роботодавцями. Цим правом скористалися  49 роботодавців, які  створили  нові робочі місця  та працевлаштували на них за направленням центру зайнятості 102  безробітних особи.

В січні-вересні  2015 року з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття  витрачено коштів на:

виплату допомоги по безробіттю – 26038,4 тис. грн.;

в т.ч. виплату одноразової допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю –  1409,3 тис.грн.;
відшкодування єдиного соціального внеску – 668,0 тис.грн;
професійну підготовку та оплату за договорами з навчальними закладами-23,3 тис.грн;
фінансування організації громадських робіт – 75,1 тис.грн;
оплата вартості навчання за виданими ваучерами – 73,1 тис.грн.
Івано-Франківський міський центр зайнятості

Шукайте деталі в групі Facebook