facebook

Україна з наступного року перейде на електронні медкарти

В електронну медкарту вноситься вся інформація про діагноз і лікування пацієнта на первинному і вторинному рівні.

1698897



У наступному році в Україні за фінансової підтримки Світового банку розпочнеться впровадження проекту електронних медичних карт та реєстрів пацієнтів. Про це заявив журналістам міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі, повідомляє Укрінформ.

“У нас є на це гроші Світового банку, і вже з 2016 року ми розпочнемо створювати єдину електронну систему обліку пацієнтів та електронних медичних карт”, – сказав Квіташвілі.

Він розповів, що в клініці Державного управління справами (ДУС) учасникам конференції продемонстрували електронну інформаційну систему, яка об’єднує 13 медустанов ДУС і 40 тисяч пацієнтів.

За словами Квіташвілі, такі “оазиси”, де електронна система супроводу пацієнта вже побудована на 100%, є також у Полтаві, Кіровограді, Херсоні, але вони не об’єднані між собою.

“Тут нам показали ідеальну систему, яка зможе працювати по всій країні. І мені дуже приємно, що така велика робота вже виконана і, в принципі, демонструє все те, що ми хочемо зробити в реформуванні охорони здоров’я”, – зазначив міністр.

Він розповів, що в електронну медкарту вноситься вся інформація про діагноз і лікування пацієнта на первинному і вторинному рівні.

“І що найголовніше – в електронну карту, яку нам показали тут, вже включені всі розцінки, всю витратну частину, і пацієнт бачить не тільки роботу лікаря, але і до останньої ампули скільки було витрачено на процедуру”, – наголосив Квіташвілі.

Раніше Міністерство охорони здоров’я підписало меморандум про надання послуг із закупівлі ліків з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

Читайте також:  Попередньо всім обіцяв одружитись: Тернопільський депутат-сутенер заробляв на борделі зі школярками (фото 16+)

Шукайте деталі в групі Facebook