facebook

Обіцяний Насаликом футбольний клуб став ближче – підписано протокол із Федерацією футболу

Вчора голова Івано-Франківської федерації футболу Тарас Клим і кандидат на посаду міського голови Івано-Франківська Ігор Насалик підписали протокол про співпрацю у сфері розвитку дитячо-юнацького футболу та відродження професійного футбольного клубу в місті.

BFAHI3


Протокол було підписано в Івано-Франківську.

«Ви знаєте сьогоднішній стан професійного футболу в місті та в області, стан спортивної інфраструктури. Тут є дуже багато що робити і, нажаль, своїми силами ми це зробити не в змозі. На наші проблеми відгукнувся тільки один кандидат – це Ігор Степанович, спортивний чоловік, який має спортивне серце. Ми думаємо, що сьогоднішня зустріч дозволить відродити професійний клуб, змінити згідно сучасних вимог нашу спортивну інфраструктуру. Це стосується і стадіону і майбутнього стадіону, який ми хочемо побудувати за сприяння УЄФА і ФФУ. Ще одна ідея, яку висловив Ігор Степанович – це створення дитячої футбольної академії західного регіону країни», − розказав Тарас Клим.

«Те, що ми розпочали процес відновлення футболу на теренах Прикарпаття, це крок в майбутнє нашого регіону. Я впевнений, що це все відбудеться. Мало того, 21 числа до нас приїжджає голова ФФУ. Саме спілкування з ним дало можливості до реалізації футбольної академії, яка буде розміщуватися в Івано-Франківську, але буде забезпечувати три області – Івано-Франківську, Закарпатську та Чернівецьку. Також ми на базі футбольної  академії хочемо відновити інтернат. На стадіоні РУХ буде профінансоване нове сучасне покриття для того, щоб створити необхідну тренувальну базу», − розказав Насалик.

Нагадаємо, вперше про плани відродження міського футбольного клубу Ігор Насалик заявив наприкінці вересня.

«Ми тверді в свої намірах відродити на Прикарпатті професійний клуб. Бо розвиток громади міста це не тільки ЖКГ, не тільки освіта, культура, медицина, але це, звичайно, і спорт. І вболівальники на Прикарпатті зачекалися на власну професійну команду. Незабаром вони зможуть переживати за команду, яка буде представлена спочатку в Першій лізі українського футболу, а з часом, сподіваюсь, і в Прем’єр-лізі», − сказав Насалик.

Читайте також:  Проти "прикарпатського міністра" Насалика відкриють кримінальну справу (документ)

Шукайте деталі в групі Facebook