facebook

Латвія на кордоні з Росією побудує 90 кілометрів паркану

Облаштовуючи свій кордон, Латвія також прагне до захисту інших країн ЄС, зазначив латвійський міністр.

1699013



Міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс розповів, що проект облаштування кордону з Росією передбачає будівництво паркану загальною довжиною 90 кілометрів. Про це він сказав в інтерв’ю BNS.

“Це було б необхідно не для того, щоб звести між Росією і Латвією “китайську стіну”, а для обмеження потоку нелегальних іммігрантів”, – заявив Козловскіс.

Він пояснив, що при затриманні порушника кордону представники прикордонслужб повинні зустрітися і “обговорити інцидент”.

“Необхідно констатувати сліди і Росія повинна забрати цих людей до себе. Зараз оцінка слідів з російського боку вже не така хороша, як було досі”, – сказав міністр.

Глава МВС підкреслив, що, облаштовуючи свій кордон, Латвія також прагне до захисту інших країн ЄС.

У 2015 році на проект облаштування східного кордону Латвії виділили 500 тисяч євро. Наступного року для цього заходу планують витратити понад три мільйони євро.

У середині вересня Рига отримала від керівництва НАТО наказ посилити контроль над кордонами.

З січня по серпень цього року в Латвії були затримані 239 нелегальних мігрантів, більшість з яких в’єтнамці. У 2014 році в цілому було затримано 200 нелегалів та 19 провідників, які допомагали їм потрапити в країну, пише LSM.

Читайте також:  Військовий експерт розповів, скільки платитимуть російським воякам за вбивства в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook