facebook

Семен Семенченко в Івано-Франківську: Обов’язок держави подбати про своїх захисників

Народнй депутат України, перший заступник голови комітету з нацбезпеки та оборони, комбат батальйону “Донбас” Семен Семенченко прибув в Івано-Франківськ, щоб поспілкуватися з громадськістю та волонтерами і спільно координувати дії для допомоги бійцям АТО.

4vcL5AMJiYU


За його словами, сьогодні гостро стоїть питання соціальної реабілітації бійців, а також надання їм статусу учасника АТО. Адже, за його словами, обов’язок держави подбати про своїх захисників і в жодному разі не допустити повторення помилок, як це було із ветеранами Афганістану.

“Головна мета мого перебування тут – питання соціальної реабілітації, соціальної допомоги воїнам АТО. У нас існує негативний приклад, як після Афганістану підійшли до питання реабілітації воїнів. Зараз існує багато проблем із отриманням довідок учасниками бойових дій, зі збором документів, самою процедурою, що є дуже громіздка. Вже пройшов перше читання відповідний законопроект, що дозволить спростити процедуру отримання статусу і бійцями, і волонтерами. Обов’язок держави подбати про своїх захисників”, – наголосив Семенченко.

Також він пообіцяв, що в Україні передбачено створення єдиного реєстру всіх, хто постраждав через війну з Росією: “Хочемо створити реєстр учасників бойових дій по областях, допомогти їхнім сім’ям захистити свої права”.

Окрім того, політик зазначив, що триває масштабна робота по створенню територіальної оборони України, а також розробляється новий законопроект про мобілізацію, який зробить систему призову прозорою, дозволить створити резерв армії і відправляти на передову спеціалістів.

джерело firtka.if.ua

Читайте також:  За два мільйони знімуть кіно про вузькоколійки у Вигоді і Швейцарії

Шукайте деталі в групі Facebook