facebook

Кремлівському режиму все одно когось треба бомбити… Але вже недовго!

“Рана, яку завдала РаSSєя Україні, дуже глибока і кровоточива. Ймовірно, таке не прощається”, – RadioP



olsha.

Екс-ведучий програми «600 секунд», публіцист Олександр Невзоров розповів як телебачення сформувало «путінську більшість» і чи потрібно Євросоюзу відповідати на пропаганду.

Артем Філатов: Нобелівський лауреат Світлана Алексієвич недавно сказала в інтерв’ю «Радіо Польща», що кремлівські тележурналістизлочинці. Як ви оцінюєте роль телебачення у створенні горезвісних 86%, котрі у всьому підтримують Путлера?

Олександр Невзоров: На телебаченні (в раSSєї – ред.) працюють солдати і найманці, які дуже погано уявляли собі, на що йдуть. Коли вся ця бодяга починалася, всіх старих вовків інформаційних війн запрошували, з усіма розмовляли… Люди вірять тільки в те, у що шалено хочуть вірити.

АФ: Але сама тема була задана Кремлем?

АН: Звичайно.

АФ: У результаті росіяни повірили, що в Україні – “фашисти”…

АН: Не переоцінюйте. Росіяни хотіли повірити, що на Україні “фашисти”. Чи хочуть росіяни війни? Хочуть! Їм потрібен ворог, їм потрібно когось ненавидіти. Тому що ненависть – єдине, що в Росії за відсутності науки, власної культури, інших суттєвих факторів, дозволяє об’єднатися і випробовувати загальнонаціональний оргазм, синхронний.

АФ: Зараз Євросоюз намагається відповісти на російську пропаганду. Ця затія має шанси на успіх?

АН: Звичайно. З тієї ж причини, по якій мало сенс торгувати джинсами навіть коли обкоми партії визначали, що носіння джинсів є практично державна зрада. Перемогли джинси. Польща, Естонія, Чехія і всі інші країни ЄС являють собою Європу, тобто якусь кореневу, найголовнішу систему світу, хворою філією якої є і росія. Звичайно, це дасть можливість тим відщепенцям, які існують в росії, трохи глибше дихати і знати, що вони не самотні, вони не кинуті.

Читайте також:  МВФ кредитуватиме Україну навіть за дефолту

АФ: Але все-таки аудиторія основна там – російськомовне населення, якого все більше і більше в європейських країнах.

АН: Як не дивно, у всіх європейських країнах по кутах дійсно таяться дивовижні люди, які кричали «Крим наш». Але ви дуже багато значення надаєте їхнім крикам. Повірте, зі зміною влади в росії вони будуть кричати діаметрально протилежне. Будуть сидіти і сильно чесати собі ріпи, як Крим віддавати. Ось це дійсно надзвичайно цікава ситуація, яка є неминучою.

АФ: Ви вважаєте, будуть віддавати?

АН: Безумовно, абсолютно.

АФ: Чи може так вийти, що суспільство і влада заграються? Наприклад, бомбардування в Сирії вже зачіпають інтереси дуже серйозних світових гравців.

АН: По мені, хай краще бомблять Сирію, ніж Україну, адже їм все одно когось бомбити треба. У них є кілька бомбардувальників, винищувачів, деяка кількість бомб. І з’явилася тепер легальна можливість когось бомбити і показувати про це по всіх каналах класний серіал зі злетами, винищувачами, окулярами, героями.

АФ: Наостанок про народи Росії та України: наскільки сильно вони розділені війною? Чи може змінитися нинішня ситуація?

АН: Рана, яку завдала РаSSєя (Путлерівська – ред.) Україні, дуже глибока і кровоточива. Ймовірно, таке не прощається. Навіть незлобивість українців у цьому випадку може не витримати і ці відносини будуть поганими завжди. Принаймні, поки не підросте 3-4 покоління, яким буде наплювати. Крім того, все застаріває. І цілком можливо, що в недалекому майбутньому такі поняття як батьківщина, кордон теж, нарешті, застаріють. І люди зрозуміють, що це дуже штучні і дуже небезпечні поняття. Тоді, можливо, станеться якесь єднання… Загалом, чорт його знає, але, звичайно, наробили шкоди ми страшно.

Читайте також:  В Україні зросте прожитковий мінімум

Джерело – http://www.radiopolsha.pl/6/248/Artykul/224943

Шукайте деталі в групі Facebook