facebook

Обленерго та облгази можуть повернути у державну власність

Прикарпатці отримують неякісну електроенергію. Параметри постачальної електроенергії становлять – 220 вольт, натомість у пікові години напруга може падати до 160 вольт.

d3fcbb84310f155f6119161bde1f1260


А трансформаторні підстанції ніхто не ремонтує, хоча кошти на це передбачено у тарифах за електроенергію.

Так, за зношеність фондів приватної структури «Прикарпаттяобленерго» платять звичайні люди.

Про це повідомила перший номер у списку до обласної ради від партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала в ефірі телеканалу РАІ, передає прес-служба партії.

«Тому партія «ВОЛЯ» готує звернення в обласній раді до ПАТ «Прикарпаттяобленерго» з вимогою розробити план ремонту трансформаторних мереж на 2015-2020 рік, щоб ми чітко знали: що, де і як буде ремонтуватися. Тому що всі ці послуги люди отримують неякісні. Це є величезна біда», – констатує Галабала.

Нагадаємо, на Прикарпатті пос­та­чан­ня елек­трич­ної енер­гії здій­сню­єть­ся мо­но­по­ліс­том – ПАТ «Прикарпаттяобленерго», яке належить олігарху Ігорю Суркісу, так само, як й Івано-Франківський облгаз належить олігархові Дмитру Фірташу.

«Ми вимагаємо, щоби була проведена перевірка всіх облгазів і обленерго, приватизованих за останні п’ять років. Ми повинні через суд повернути їх у державну власність. Тому що ми чудово розуміємо, в який спосіб нас грабують і це є стратегічні об’єкти», – повідомив народний депутат від «ВОЛІ» Юрій Дерев’янко.

Нагадаємо, “ВОЛЯ” ініціює створення центрів по тарифах і енергозбереженню, за принципом “Єдиного вікна”, щоб розвернути владу обличчям до людей, допомогти людям перезимувати.

Єдині центри по тарифах надаватимуть людям таку допомогу: 

– надання субсидій усім, хто має право їх отримати. Допомагаючи людям оформити документи та швидко організовуючи роботу для того, щоб люди субсидію отримали;

– допомога в отриманні від держави 10 тис. грн. для утеплення будинків та встановлення пластикових вікон — 30% енерговтрат припиняються тоді, коли міняються вікна;

Читайте також:  Україна повинна відмовитися від "унітарності та українізації" держави - Лавров

– допомога в отриманні від держави відшкодування на заміну котлів з газових на твердопаливні;

– встановлення двохфазних електролічильників за співфінансування місцевої влади;

– консультації з ощадливості та правильної організації побуту, що дозволяє економити до 40% за комунальні послуги.

Шукайте деталі в групі Facebook