facebook

Глава ЄК представив план вирішення кризи з мігрантами

Зокрема, пропонується прискорити депортацію мігрантів, які не отримали притулок.

1702458



Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер склав перелік з 16 пропозицій і вимог до глав країн ЄС, направлених на припинення хаосу на кордонах європейських держав, повідомляє видання Spiegel.

“Політика потурання безперешкодному перетинанню кордонів є неприйнятною”, – свідчить 12-й пункт переліку, центральна вимога якого полягає в тому, щоб європейські країни перестали без згоди своїх сусідів направляти до них тисячі мігрантів.

“Сусіди повинні працювати один з одним, а не один проти одного”, – зазначив Юнкер.

Для стабілізації ситуації в Словенії, глава Єврокомісії запропонував до 4 листопада направити в країну додатково 400 прикордонників. Також Юнкер виступив за прискорення процесу депортації мігрантів, які не отримали притулок.

“Глави держав зобов’язуються збільшити можливість своїх країн прийняти нужденних і надати їм дах, харчування, медичну допомогу, воду і санітарні умови”, – повідомляється в переліку.

Глава Єврокомісії додав, що, якщо держави не зможуть цього зробити, доведеться вдатися до механізму цивільного захисту Євросоюзу, який спрямований на співробітництво в галузі реагування на надзвичайні ситуації.

Перелік пропозицій, складений Юнкером, був відправлений усім країнам-учасницям саміту для попереднього ознайомлення.

Нинішня міграційна криза у світі є найбільшою з часів Другої світової війни, що становить серйозний виклик для світової спільноти.

Читайте також:  В Україні схвалили план COVID-вакцинації на 2022 рік: пріоритети та зміни

Шукайте деталі в групі Facebook