facebook

На Прикарпатті на виборчих дільницях масово бракує плакатів з інформацією про кандидатів

Спостерігачі ОПОРИ повідомляють про те, що не всі територіальні виборчі комісії забезпечили дільничні виборчі комісії плакатами з інформацією про кандидатів.

-



До прикладу, в Івано-Франківську, Рогатині, Яремчому, Надвірній, Богородчанах та Калуші на всіх виборчих дільницях, які відвідали мобільні групи ОПОРИ, взагалі відсутні плакати з інформацією про кандидатів. У Коломиї відсутні плакати з інформацією про кандидатів у депутати Івано-Франківської обласної ради.

Не зафіксовано інформаційних плакатів також на виборчих дільницях Долинського району.

Про схожі проблеми повідомляють також спостерігачі з інших районів, де інформація про кандидатів присутня лише частково.

«Прямої норми, яка би зобов’язувала територіальні виборчі комісії забезпечувати дільничні виборчі комісії інформаційними плакатами немає, але частина 2 статті 13-ї Закону України «Про місцеві вибори» покладає на виборчі комісії обов’язок забезпечити громадян відомостями про кандидатів. Зважаючи на те, що інформаційні плакати присутні не на всіх виборчих дільницях або відсутні взагалі, я не можу назвати це належним забезпеченням виборців відомостями про кандидатів», коментує Іван Маруняк, координатор ОПОРИ на Івано-Франківщині.

Читайте також:  Коронавірус на заході України: на Прикарпатті розгортають карантинні блокпости і вводять особливий режим

Шукайте деталі в групі Facebook