facebook

Важкохворих дітей Донбасу забезпечать ліками

Більша частина дітей – жителі непідконтрольних територій.

1705050



90% тяжкохворих дітей, котрі потребують ліків, проживають на непідконтрольних територіях Донбасу, решта 10% – переселенці. Половина з них гостро потребує протисудомних препаратів, чверть – інсуліну і стільки ж звертаються за протиастматичними препаратами.

Про це повідомили в Штабі Ахметова, де з 6 жовтня почали приймати заявки на медпрепарати в рамках своєї програми “Ліки дітям”. За даними Штабу за три тижні на гарячу лінію звернулося 300 осіб.

“На сьогоднішній день препарати отримали тільки 22 людини. Більша частина заявників – жителі непідконтрольних територій, – які не можуть забрати медикаменти через відсутність перепустки або коштів на поїздку. Багато просять “відкласти” медикаменти до вирішення цих питань. При цьому 20% з них взагалі не знають, як забрати ліки. Людям нема з ким залишити хвору дитину, немає родичів, які могли б виїхати і передати медикаменти”, – розповіла Ірина Темерко.

Наразі видача препаратів здійснюється тільки на мирній території Донецької області, в аптеках Артемівська, Маріуполя і Краматорська. За дорученням тут же можуть отримати препарати родичі сімей з дітьми, які проживають на непідконтрольних територіях.

Штаб Ріната Ахметова шукає шляхи вирішення проблеми з доставкою медикаментів на непідконтрольні території. “Ми направили до МОЗ України повторний лист з питанням про те, чи потрібна ліцензія на видачу гуманітарних медичних препаратів на непідконтрольних територіях. На попереднє звернення, зроблене більше місяця тому, ми так і не отримали чіткої відповіді”, – додала Ірина Темерко.

Читайте також:  Якщо ваша дитина знає відповіді на ці 16 запитань – можете бути спокійні

Шукайте деталі в групі Facebook